Τη ρίζα μου μέσα! Yπάρχει τελικά λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλες;

Τα πρώτα λευκά έκαναν την εμφάνισή τους στα 25 μου περίπου. Δεν έδωσα σημασία και κυρίως δεν φαντάστηκα αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Πόσες μέρες, πόσες νύχτες και πόσες Κυριακές τις πέρασα με ένα μπολάκι και ένα πινέλο παρέα δεν λέγεται, ούτε και περιγράφεται.

Να περιφέρομαι 45 λεπτά από δωμάτιο σε δωμάτιο ή να επισκέπτομαι τον κολλητό μου στον 3ο όροφο (της ίδιας πολυκατοικίας ευτυχώς) για να περάσει η ώρα. Μέχρι που μου το απαγόρευσε γιατί του λέρωσα τον άσπρο καναπέ (ξεχάστηκα και έγειρα το κεφάλι πίσω).

Έκτοτε μου έγινε συνήθεια να βάφω τα μαλλιά μου κάθε 15 μέρες

αφού όπως ήταν αναμενόμενο εκεί γύρω στα 30 τα λευκά ήταν πλέον ορατά και από τους άλλους. Φυσικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόμουν και τα κομμωτήρια. Κάθε κομμωτής που συναντούσα μάλιστα μου έδινε και μια πιθανή λύση.

Η πρώτη ήταν οι ανταύγειες. Δεν θα την χαρακτηρίσω πετυχημένη αφού όταν έβγαινε η ρίζα είχε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις (ή τουλάχιστον τόσες έβλεπα εγώ).

Επιχείρησα το ανοιχτό ξανθό ένα διάστημα αλλά δεν κατάφερα να με συνηθίσω οπότε επανήλθα στο παλιό κλασικό 5άρι (που σημαίνει καστανό σκούρο). Όσο πιο σκούρα όμως τόσο πιο συχνά έπρεπε να την περνάω (τη ρίζα και την κρίση).

Τα σπρέι που την καλύπτουν μου έδωσαν μια ανάσα 1 εβδομάδας αλλά και πάλι είναι πρακτικά όσο αφορά τη χωρίστρα γιατί με το λεγόμενο στεφάνι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Δεν σας κρύβω ότι κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό να κάνω το silver blonde που τόσο ταιριάζει στην Kim αλλά θα έπρεπε να έχω τον make up artist αγκαζέ για τα contouring και τα συναφή.

O καημός μου έγινε και συχνό θέμα συζήτησης με τις υπόλοιπες φίλες μου που είτε αντιμετώπιζαν θέμα με τα λευκά στη ρίζα είτε με το φυσικό τους χρώμα που ήταν αρκετούς τόνους πιο σκούρο από τα υπόλοιπα μαλλιά.

Γι αυτές βέβαια “καθάρισε” η Sarah Jessica Parker που έκανε τάση το γνωστό σε όλες μας πια ombre οπότε είχαν την ατάκα έτοιμη σε περίπτωση που τους έλεγαν “θες ρίζα”.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά κατέληξα ότι πρέπει να μάθω να ζω με τις βαφές μου, τα σπρέι και τον κομμωτή μου αγκαλιά και που και που να ανεβαίνω ή να κατεβαίνω έναν τόνο, έτσι για την τσαχπινιά!

Βέβαια οφείλω να παραδεχτώ ότι υπάρχουν (και τις έχω δει) αντίστοιχες περιπτώσεις γυναικών που πολύ τους πηγαίνει το silver blonde καθώς επίσης και η σκούρα ρίζα με 2 τόνους πιο ανοιχτές άκρες.

Κι αν οι εμμονές μου δεν είχαν να κάνουν με τα μαλλιά ή τα φρύδια (με τα οποία θα ασχοληθούμε σε επόμενο post) δεν θα ‘χαμε να λέμε. Έτσι ακριβώς δεν είναι κορίτσια;

Διαβάστε ακόμα: Διάβασε πως θα αποκτήσεις πιο γεμάτα χείλη σε 5 βήματα!

5 tips για να φροντίσεις το πολύ αφυδατωμένο δέρμα σου

Keywords
Τυχαία Θέματα