Το λάδι καρύδας είναι ότι πρέπει για τα σπυράκια. Μύθος ή πραγματικότητα;

Τα τελευταία χρόνια το λάδι Καρύδας έχει γίνει ο βασιλιάς του νεσεσέρ μας. το χρησιμοποιώ με στα μαλλιά, το σώμα, τα νύχια και φυσικά στο πρόσωπό μας και ξετρελαινόμαστε τόσο με τη μυρωδιά όσο και με… τα αποτελέσματα. Ό, τι ισχύει για 1 γυναίκα όμως δεν ισχύει για όλες. Ήδη καταρρίψαμε το μύθο πώς το λάδι Καρύδας είναι θαυματουργό για όλα τα μαλλιά και τώρα θα μιλήσουμε για τα παράπονα που έχουν πολλές από τη χρήση του στο πρόσωπο.

Κάτι που γράφετε συνέχεια τελευταία στο internet είναι πως το λάδι Καρύδας κάνει θαύματα για τα σπυράκια και τις λιπαρές επιδερμίδες. Αν ωστόσο έχεις

λιπαρή επιδερμίδα (και σπυράκια) και το έχεις χρησιμοποιήσει σίγουρα δεν έχεις μείνει πολύ ευχαριστημένη και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Βλέπεις, το λάδι Καρύδας είναι από τα πιο παχιά έλαια εκεί έξω κι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να απορροφηθεί από την επιδερμίδα σου. Έτσι, απλά κάθεται στην επιφάνεια του δέρματος και φράσσει τους πόρους.

Βέβαια έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και θεωρητικά είναι τέλειο για την καταπολέμηση των ατελειών και των μικροβίων της ακμής. Αφού όμως δεν εισχωρεί στο δέρμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα απλά κάθεται στην επιφάνεια, φράσσει τους πόρους και δημιουργεί περισσότερα σπυράκια.

Αυτό για το οποίο είναι τέλειο είναι το ντεμακιγιάζ κι εκεί όμως χρειάζεται προσοχή. Το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν έχει σμηγματογόνους αδένες και έτσι δεν θα σου προκαλέσει σπυράκια ή ερεθισμός όμως αν ξεφύγεις από τα όρια ( τα οποία είναι θολά) πότε μπορεί να καταλήξεις με μαύρα στίγματα ακριβώς επάνω στο ζυγωματικά σου. Με λίγα λόγια, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα απόφυγε το λάδι Καρύδας και βρες κάτι άλλο με εξώτικη μυρωδιά για να χρησιμοποιείς.

Διάβασε ακόμα:

Έχεις διεσταλμένους πόρους; Την πάτησες…

#BeachHairDontCare Λίγη έμπνευση για την παραλία!

Hey! Αυτές οι κρέμες μυρίζουν παραλία και ενυδατώνουν τέλεια!

Keywords
Τυχαία Θέματα