Το Πρω1νό: Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις & τα μέτρα από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Σε κλοιό “αντι-covid” βρίσκεται η Αττική με την αστυνομία να κάνει αυστηρούς ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Το πρωί της Δευτέρας (9/11) η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου μίλησε στο “Πρω1νό” και έκανε διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις και τα νέα μέτρα.

“Σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι αρκετά καλά.

Πρέπει να ομολογήσω ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει συμμορφωθεί στα νέα μέτρα. Ένα πολύ μικρό ποσοστό των συμπολιτών μας φαίνεται να μην πειθαρχεί. Υπάρχει συνεργασία του κόσμου όπως και την πρώτη περίοδο του lockdown και σε αυτό ευελπιστούμε και εμείς γιατί μόνο έτσι θα ξεπεραστεί αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση.

(…) Τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί, 300 ευρώ για τη μη χρήση της μάσκας, αλλά και σε περίπτωση που κάποιος μετακινείται ενώ δεν επιτρέπεται. Κανονικά στο αυτοκίνητο επιτρέπεται να είναι δύο άτομα, δηλαδή ένα άτομο επιπλέον του οδηγού. Οι περιπτώσεις εκείνες που είναι περισσότερα είναι όταν πρόκειται για οικογένειες με τα ανήλικα τέκνα τους ή στις περιπτώσεις που θα πρέπει να μετακινήσουμε ένα πρόσωπο που χρήζει βοήθειας. Να αναφέρουμε επίσης πως όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο αυτοκίνητο δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, όπως δεν είναι υποχρεωτική και όταν είναι σύζυγοι, συμβιούντες ή συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού.”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Διαβάστε ακόμη:

Σχολεία: Προβλήματα με την τηλεκπαίδευση-Τι συνέβη και “έπεσε” το σύστημα 

Ο Στηβ Μιλάτος απαντάει για πρώτη φορά εάν θα τον δούμε ως παίκτη στο My Style Rocks! 

Πρω1νό-Αποκλειστικό: Δείτε απόσπασμα από το αποψινό επεισόδιο των “Άγριων Μελισσών”-Καταιγιστικές οι εξελίξεις 

Keywords
Τυχαία Θέματα