Ξέρετε τι είναι το Bakuchiol; Αν όχι πρέπει γιατί θα ενθουσιαστείτε

Το συστατικό που έφερε την επανάσταση στην κοσμητολογία τα τελευταία χρόνια αναμφισβήτητα είναι η ρετινόλη. Η οποία έγινε το μεγαλύτερο όπλο μας κατά τη γήρανσης αφού η σημαντικότερη ιδιότητα της είναι γεμίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Οι εταιρίες δημιούργησαν προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ρετινόλη κι εμείς την εμπιστευτήκαμε αφού τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και εντυπωσιακά.

Φυσικά δεν λείπουν οι περιπτώσεις γυναικών που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν προϊόντα με ρετινόλη όπως για παράδειγμα όσες εγκυμονούν αφού οι συγκεκριμένες φόρμουλες θεωρούνται βαριές και δεν ταιριάζουν σε

όσες έχουν ορμονικές αλλαγές.

Τον τελευταίο καιρό όμως έχει αρχίσει να ακούγεται πολύ έντονα ένα νέο φυσικό συστατικό που η δράση του θυμίζει κατά πολύ εκείνη της ρετινόλης και κάνει χαρούμενες ακόμα και τις γυναίκες που δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Ονομάζεται Bakuchiol, δηλαδή μπακουκίολ και έχει επίσης αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Προέρχεται από το φυτό Psoralea Corylifolia το οποίο φύεται στην Ήπειρο όπου οι κάτοικοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις ιδιότητες του. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το μάθουν και οι εταιρίες που δημιουργούν φυσικές και φυτικές φόρμουλες.

Άλλωστε σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες το Bakuchiol μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από εγκύους πρωί και βράδυ χωρίς φόβο για παρενέργειες αλλά με τη σιγουριά ότι λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες αφού η δράση του ισούται με 0,5% καθαρής ρετινόλης.

Αυτό που περιμένουμε λοιπόν είναι να το δούμε σε κάποιο από τα αγαπημένα μας brand και να το γνωρίσουμε. Οτιδήποτε προέρχεται από τη φύση μας δημιουργεί μια ιδιαίτερη ασφάλεια και επιβεβαιώνει όλα όσα μαθαίνουμε κατά καιρούς για τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν στην σύνθεση τους τα φυτά και τα λουλούδια. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ζούμε σε μια χώρα που υπάρχει τέτοιου είδους μικροί θησαυροί οι οποίοι μπορούν να γίνουν τα βασικά συστατικά σε φόρμουλες που μας βοηθούν να έχουμε νεανική και υπέροχη επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Τα βερνίκια νυχιών με glitter δεν είναι μόνο για τις γιορτές

Η αλογοουρά όπως την έδειξαν οι top hairstylists στα shows!

Keywords
Τυχαία Θέματα