BP: Κέρδη έκπληξη για το α' τρίμηνο παρά τη «βουτιά» στο πετρέλαιο

Κέρδη έκπληξη ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός BP για το α' τρίμηνο, καθώς τα ισχυρότερα του αναμενόμενου κέρδη στους τομείς διύλισης και εμπορίας βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι συνέπειες από τη διολίσθηση στις τιμές του αργού.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη για τα μη διαρκή περιουσιακά στοιχεία και τις μεταβολές αποθέματος υποχώρησαν στα 532 εκατ. δολ. από 2,6 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η εταιρεία νωρίτερα σήμερα. Οι αναλυτές περίμεναν απώλειες

244,9 εκατ. δολ., σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση 12 αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

«Τα χαμηλότερα κόστη, οι ισχυρές λειτουργίες διύλισης, η καλύτερη προμήθεια ,αλλά και η συνεισφορά του εμπορικού τομέα αντιστάθμισαν την επιρροή του ασθενέστερου περιβάλλοντος στον τομέα διύλισης, αλλά και τη μείωση πωλήσεων καυσίμων λόγω του ήπιου καιρού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο βρετανικός κολοσσός.

Η εταιρεία ανακοίνωσε EBITDA 1,8 δισ. δολ, 16% χαμηλότερα από πέρυσι, αλλά 49% υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο.

«Η εταιρεία φαίνεται ότι προχωρά σε αναδιάρθρωση και μείωση κόστους ώστε να προσαρμοστεί στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και αυτό είναι ευχάριστο», ανέφερε από την πλευρά του ο Brendan Warn, εκτελεστικός δ/ντής της BMO Capital Markets. «Τα υψηλότερα κέρδη τη βοήθησαν να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις γι' αυτό το τρίμηνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα