Groupama: Μικρές οι πιθανότητες εκλογής της Λεπέν

Οι διεθνείς επενδυτές υπερεκτιμούν τις πιθανότητες της Μαρίν Λεπέν να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, έστω και εάν προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όπως υποστηρίζει ο Philippe Setbon, διευθύνων σύμβουλος της Groupama Asset Management.

Η επενδυτική μονάδα της Groupama

–του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου παγκοσμίως στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων- προχωρά σε αγορές μετοχών γαλλικών εταιρειών,
στοιχηματίζοντας ότι η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου θα χάσει τις εκλογές και κατόπιν θα υπάρξει ράλι στο γαλλικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με τον κ. Setbon.

Η Groupama Asset Management διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 97 δισ. ευρώ και επενδύει σε μετοχές γαλλικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στην εγχώρια αγορά τους, χωρίς, πάντως, να αποκαλύπτει ποιες είναι αυτές.

Η αντιευρωπαϊκή, αντιπροσφυγική στάση της Λεπέν θα είναι καταστροφική για τη Γαλλία, ενώ αντίθετα εκλογή είτε του Φρανσουά Φιγιόν ή του Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις, προσθέτει ο επικεφαλής της Groupama Asset Management.

«Εάν εκλεγούν είτε ο Φιγιόν είτε ο Μακρόν, θα υπάρξει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, κάτι που είναι θετικό για τις γαλλικές μετοχές», εκτιμά ο κ. Setbon.

Keywords
Τυχαία Θέματα