Intrasoft International: Ανάδοχος του έργου του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη από το ΤΕΕ

Aνάδοχος του έργου του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ανακηρύχθηκε η Intrasoft International, μέλος της Netcompany Group A/S, στο πλαίσιο του οποίου αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός συνολικού πληροφοριακού συστήματος για την συλλογή και συνδυασμό ψηφιακών γεωχωρικών πληροφοριών ακίνητης περιουσίας από μια σειρά πηγών στη χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση εμπίπτει στην «ομπρέλα»

του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 30,5 δισ. ευρώ, που εγκρίθηκε στα μέσα του 2021.

Ο Αλέξανδρος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος της Intrasoft International σχολίασε: «Το έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη του ΤΕΕ είναι κομβικής σημασίας για την ταχεία ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στην οποία προσβλέπουμε όλοι! Βασικός στόχος είναι να διευκολύνει τη λήψη ολοκληρωμένης, έγκυρης και θεσμικά ασφαλούς πληροφόρησης από πολίτες, μηχανικούς ή επενδυτές, έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν όσο πιο άμεσα γίνεται, με ασφάλεια και ταχύτητα σε αυτό που τους ενδιαφέρει να κατασκευάσουν. Για αυτόν τον λόγο, και κατέχει πρωταρχική θέση στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ελλάδας. Από την μεριά μας είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα με το ΤΕΕ και τον συνεργάτη μας να υλοποιούμε, αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες και την βαθιά τεχνογνωσία των έμπειρων ομάδων μας. Ως μέρος πια της Netcompany, προχωράμε στην κοινή αποστολή μας να ενδυναμώσουμε φορείς και πολίτες σε όλη την Ευρώπη μέσα από καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, αξιοποιώντας τις μοναδικές δυνατότητες του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Η Intrasoft και ο εταίρος της ΟΤΕ θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό σημείο αναφοράς που θα καλύπτει την ιδιοκτησία, κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων, προκειμένου να το καταστήσουν διαλειτουργικό και διαθέσιμο μέσω μιας ενιαίας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Πρόκειται για ένα έργο-ορόσημο στον τομέα του πολεοδομικού σχεδιασμού, που στοχεύει να βοηθήσει την κυβέρνηση, τους πολίτες και τον κατασκευαστικό τομέα και αναμένεται να ενισχύσει δραματικά την περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, της ακίνητης περιουσίας και της στέγασης. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία του (Εθνικού) Μητρώου Υποδομών, που αποτελεί τη βάση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη.

Το έργο αποτελεί τεχνολογική καινοτομία καθώς θα συνδυάσει για πρώτη φορά διαθέσιμα συστήματα γεωχωρικών πληροφοριών και βάσεις δεδομένων που καλύπτουν ιδιοκτησία γης, δάση, ανάπτυξη κτιρίων και πολεοδομικό σχεδιασμό μεταξύ άλλων, για να καταλήξει σε μια ενιαία πλατφόρμα, δυναμική στη φύση και προσβάσιμη σε όσους τη χρειάζονται.

Επιπλέον, οι διαθέσιμες λειτουργίες θα επιτρέψουν ενημερώσεις και θα παρουσιάσουν στον χρήστη το νομικό πλαίσιο που επηρεάζει συγκεκριμένους τομείς και αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Δραματική και το 2022 η κατάσταση στα εμπορικά λιμάνια – Καθυστερήσεις έως και 45 ημέρες

ΡΑΕ: Έκτακτη σύσκεψη για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος φέρνει η κακοκαιρία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης – Ελεγχόμενο το profit taking

Keywords
Τυχαία Θέματα