Vodafone: Λειτουργικές ζημιές, οργανικά κέρδη στο διάστημα Μάρτιος- Σεπτέμβριος 2018

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα οργανικά κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν στο α΄ εξάμηνο, ενώ παράλληλα έθεσε νέους στόχους εξοικονόμησης κόστους. Ταυτόχρονα, "πάγωσε" το προμέρισμα και καταβάλλει προσπάθειες μείωσης του χρέους.

Η βρετανική εταιρεία εμφάνισε λειτουργικές ζημιές 2,07 δισ. ευρώ για το εξάμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα κέρδη των 2,01 δισ. ευρώ στο προηγούμενο εξάμηνο, λόγω των ζημιών από την πώληση

της Vodafone India.

Τα οργανικά προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν 2,9% στα 7,08 δισ. ευρώ. Η εταιρεία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για αύξηση αυτών των κερδών για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, στο 3%, από μεταξύ 1%-5% προηγουμένως.

Τα έσοδα για το α΄ εξάμηνο υποχώρησαν 5,5% στα 21,80 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο όμιλος Vodafone. Η διοίκηση πρόσθεσε ότι θα διατηρήσει το προμέρισμα στα 4,84 σεντς/μετοχή, ενώ διατηρεί το μέρισμα για το σύνολο της χρήσης στα 15,07 σεντς/ μετοχή.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος Nick Read τόνισε πως η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τις καθαρές λειτουργικές της δαπάνες κατά 1,2 δισ. ευρώ τουλάχιστον, μέχρι τη χρήση του 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα