Απίστευτη απόδραση από φυλακές της Κύπρου!

Άφαντος παραμένει μέχρι στιγμής ο κατάδικος Ιrakli Guruli, 27 ετών, ο οποίος απέδρασε χθες μαζί με ακόμη έναν συγκρατούμενο του από τις Κεντρικές Φυλακές. Η απόδραση σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι χθες το απόγευμα και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές των Φυλακών που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους.

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δεσμοφύλακες των Φυλακών, ρίχνοντας προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον ένα εκ των δύο και να τον

οδηγήσουν πίσω στο κελί του, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει μέσα στο σκοτάδι και συνεχίζει να καταζητείται.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, οι οποίοι εκτίουν ποινή φυλάκισης για υπόθεση που αφορά διάρρηξη και κλοπής κατοικίας.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου καταδίκου συμμετέχουν πάνω από 50 δεσμοφύλακες, ενώ ζητήθηκε και η βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

Αν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δύο κατάδικοι κατάφεραν να αποδράσουν δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές από τις Αρχές οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρουν ότι είναι αποτέλεσμα του απίστευτου ερασιτεχνισμού τριών δεσμοφυλάκων, οι οποίοι για να έχουν την ησυχία τους, έκλεισαν τον ήχο των συστημάτων συναγερμού στο κέντρο ελέγχου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα διαπιστώθηκε ότι οι δεσμοφύλακες που ήταν βάρδια στο κέντρο ελέγχου είχαν βάλει στο αθόρυβο το σύστημα συναγερμού και έτσι δεν άκουσαν τον ήχο που προειδοποιούσε για παραβίαση της περιμέτρου των Φυλακών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίμετρος ελέγχεται τόσο με κάμερες όσο και με λέιζερ, ενώ όταν υπάρχει παραβίαση υπάρχει και κόκκινη φωτεινή ένδειξη στο κομπιούτερ που αναγράφει «person». Τίποτα από όλα αυτά δεν είδαν οι τρεις δεσμοφύλακες οι οποίοι μάλλον το είχαν ρίξει στον ύπνο από νωρίς.

Η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους έκανε εισήγηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε με τη σειρά του να απευθυνθεί στην ΕΔΥ για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις δεσμοφύλακες. Παράλληλα ο υπουργός δικαιοσύνης διόρισε ερευνώντα λειτουργό για να εξετάσει πειθαρχικές ευθύνες ενώ έγινε και καταγγελία στην Αστυνομία για ποινική έρευνα. Ο 28χρονος Γεωργιανός κρατούμενος που κατάφερε να αποδράσει ήταν υπόδικος για διαρρήξεις και κλοπές και δεν έχει κανένα δεσμό με τη Κύπρο. Όσο καιρό βρισκόταν στις φυλακές δεν δέχθηκε καμία επίσκεψη. Το ίδιο και ο συμπατριώτης και συγκρατούμενος του που τελικώς συνελήφθη.

Οι έρευνες για εντοπισμό του δραπέτη συνεχίζονται ενώ όσο περνάνε οι ώρες θεωρείται πολύ πιθανό να έχει περάσει στα κατεχόμενα για να διαφύγει από εκεί στη Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα