Απώλειες στη Wall Street – S&P 500 και Nasdaq έχασαν το ρεκόρ

Με πτώση έκλεισε έκλεισε την Πέμπτη η Wall Steet, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να χάνουν τα ρεκόρ που κατέγραφαν τις προηγούμενες ημέρες, με τους επενδυτές να αναμένουν το σχέδιο νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Παρασκευή.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 192,38 μονάδες, ή 0,5%, για να κλείσει στις 35.213,12 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5% στις 4.469,92 μονάδες. Ο Nasdaq

υποχώρησε 0,6% στις 14.945,81 μονάδες.

Ο ενεργειακός κλάδος δέχτηκε τα μεγαλύτερα «χτυπήματα», με την Diamondback Energy να χάνει 2,8%, ενώ η Occidental Petroleum υποχώρησε 2,4% και η APA Corp έχασε 2,9%. Η κρουαζιέρα σημείωσε πτώση με τις εταιρείες Carnival, Royal Caribbean και Norwegian να χάνουν 3%. Οι αεροπορικές εταιρείες σημείωσαν πτώση άνω του 1%.

Τις απώλειες του Dow Jones συγκράτησε η μετοχή της Salesforce η οποία σημείωσε άνοδο σχεδόν 3%. Η NetApp ενισχύθηκε 4%. Η μετοχή της Zoom αυξήθηκαν περισσότερο από 1,6%. Η μετοχή της Dollar Tree και της Dollar General μειώθηκαν 11% και 4% αντίστοιχα. Η Abercrombie & Fitch μειώθηκε κατά 10,5%.

Οι επενδυτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αυριανή ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ καθώς αναμένουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής (tapering) της Κεντρικής Τράπεζας, όπως το χρονοδιάγραμμα της επικείμενης μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό είναι το κόστος διάσωσης της παγκόσμιας οικονομίας: $834 εκατ. την ώρα

Πλειστηριασμοί: Το… ασφαλτάδικο, τα catamaran που έμειναν στα αζήτητα και το τάνκερ των $14 εκατ. (pics)

Ιστορικά κέρδη για τα φορτηγά πλοία όπου πρωταγωνιστούν οι «Greeks»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απώλειες, Wall Street – SP 500, Nasdaq,apoleies, Wall Street – SP 500, Nasdaq