Απώλειες στις ευρωαγορές λόγω εμπορικών φόβων

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι φόβοι για την τρέχουσα κατάσταση στο παγκόσμιο εμπόριο εντείνονται, προκαλώντας αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση0,75% στις 366,26 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν τις χειρότερες απώλειες, υποχωρώντας κατά 1,3% ενώ σε θετικό έδαφος βρέθηκαν μόνον οι τομείς τροφίμων και ποτών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 με πτώση 1,08%, στη Γερμανία ο DAX

-0,59%, στη Γαλλία ο CAC 40 -0,87%, στην Ιταλία ο FTSE MIB με πτώση 0,69% και στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,94%

Οι χρηματαγορές παρακολουθούν στενά τις εμπορικές εξελίξεις και ό,τι αυτό σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία.

Οι αγορές Ασίας και Ειρηνικού δείχνουν μια μεικτή προς αρνητική εικόνα, καθώς οι traders αποτιμούν νέα οικονομικά στοιχεία και αντιδρούν στη συνεδρίαση της Wall Street την Παρασκευή που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα.
Ο Dow υποχώρησε πάνω από 350 μονάδες μετά τις απειλές Τραμπ ότι θα επιβάλει 5% δασμό σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό στο εγγύς μέλλον, αν ο νότιος γειτόνάς της δεν λάβει μέτρα για να αντιμετωπιστεί η «κρίση των παράνομων μεταναστών».
Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση Τραμπ ακολούθησε τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Στις τελευταίες εξελίξεις στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, ο υπουργός Άμυνας της Κίνας, Γουέι Φένγκε, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παρέμβει σε θέματα ασφάλειας που αφορούν τη Νότια Θάλασσα της Κίνας και την Ταϊβάν.

Πίσω στην Ευρώπη, ο πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πραγματοποιούν τριήμερη επίσκεψη στη Βρετανία. Πριν την άφιξή τους, η οποία αναμένεται να γίνει δεκτή και με αρκετές διαδηλώσεις, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, άσκησε κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για «απαράδεκτη ανάμειξη» στα πολιτικά πράγματα της Βρετανίας, μετά τα υποστηρικτικά σχόλια Τραμπ για το ενδεχόμενο επόμενος πρωθυπουργός να είναι ο Μπόρις Τζόνσον.

Στη Γερμανία, πληροφορίες ανέφεραν ότι η Αντρεα Νάλες ενδέχεται να παραιτηθεί aπό την ηγεσία του SPD.

Πίσω στις αγορές, κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η γερμανική Infineon Technologies υποχωρεί 5,7% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας για την απόκτηση της Cypress Semiconductor Corporatio με έδρα τις ΗΠΑ. Το βρετανικό online σούπερ μάρκετ Ocado σημείωσε πτώση 4,3% μετά την υποτίμηση της Jefferies σε «underperform»

Τις ισχυρότερες επιδόσεις σημείωνε νωρίτερα η μετοχή της Wirecard, με άνοδο 3,2% μετά το τουίτ του CEO, Μάρκους Μπράουν, ότι η εταιρεία του κατευθύνεται προς ένα δυνατό α' εξάμηνο για το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα