Χρηματιστήριο: Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις – Αναζητούνται στηρίγματα

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 1,86% και να υποχωρεί στις 883,81 μονάδες.

H συσσώρευση των τελευταίων συνεδριάσεων στην περιοχή των 900 – 910 μονάδων να δείχνει ότι σε αυτή την περιοχή προς το παρόν έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη αντίσταση με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές πιθανότητες πια η αγορά να κινηθεί προς την στήριξη των 870 μονάδων, μια στήριξη η οποία οριακά συντηρεί την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση της αγοράς.

Άλλωστε σε αυτή την χρονική στιγμή

η αγορά δεν θα μπορούσε να αποστασιοποιηθεί από το διεθνές κλίμα που τον τελευταίο καιρό έχει βαρύνει από τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την ενδεχόμενη αλλαγή επιτοκιακής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών λόγω της ενδεχόμενης αύξησης του πληθωρισμού. Έτσι σε αυτό το περιβάλλον οι προσαρμογές των χαρτοφυλακίων είναι ένα βήμα που λίγο έως πολύ ήταν αναμενόμενο, ειδικά από ξένα χαρτοφυλάκια με μακροπρόθεσμο ορίζοντα που αξιολογούν τα θεμελιώδη και τις προοπτικές ενός τίτλου. Ακόμη δηλαδή και οι προοπτικές να διανοίγονται θετικές ενόψει, λόγω των γνωστών λόγων των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η συνιστώσα θεμελιώδη για την επενδυτική εμπιστοσύνη είναι καταλυτική για την εισροή νέων κεφαλαίων στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες και βρίσκεται στις 2.140 μονάδες, ο ΟΠΑΠ με 1,41% και ακολουθούν ήπια ανοδικά η Τέρνα Ενεργειακή, η Μυτιληναίος, ο ΟΛΠ, ο Τιτάνας και ο Σαράντης, ενώ σε αρνητικό έδαφος και με απώλειες άνω του 1% είναι τα ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΤΕ, Jumbo και Πειραιώς με την ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Λάμδα, Φουρλής, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Εθνική και Eurobank ακολουθούν ήπια πτωτικά.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά από την έναρξη της συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει να θέλει επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 908 μονάδων, προκειμένου να πάρει προβάδισμα το αισιόδοξο σενάριο, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 919 (ημερήσιο “stop short”) και 950 μονάδες. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 895 μονάδων, μπορεί να αυξήσει τις κινήσεις “stop long” και να δοκιμαστούν οι επόμενες στηρίξεις στις 891, 887 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 873 και 850 μονάδες.

Το ανοδικό “χάσμα” των 2240 μονάδων, παραμένει ο πρώτος στόχος των αγοραστών, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με ενδιάμεση αντίσταση τις 2230 μονάδες (ημερήσιο “stop short”). Κλείσιμο υψηλότερα των 2240 μονάδων, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, για κίνηση προς τις 2366 μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση και αφού χάθηκε στην χτεσινή συνεδρίαση η πρώτη στήριξη στις 2185 μονάδες, οι αμέσως επόμενες εντοπίζονται στις 2150 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2106 και 2079 μονάδες.

Όσον αφορά την έκδοση του ομολόγου της Costamare του οποίου η προσφορά ξεκίνησε σήμερα και θα λήξει την Παρασκευή συνολικού ποσού 100,000,000 ευρώ και με εύρος της απόδοσης του ομολόγου από 2,7% έως 3,1% οι πληροφορίες λένε ότι η έκδοση ήδη από την πρώτη ημέρα διάθεσης έχει υπερκαλυφτεί με το τελικό επιτόκιο να κατευθύνεται προς το 2,7% με 2,8%, με το τελικό επιτόκιο να ανακοινώνεται την Παρασκευή και αφού κλείσει το βιβλίο προσφορών.

Διαβάστε ακόμη:

Στο επόμενο στάδιο οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των «ιερών» φιλέτων στη Βουλιαγμένη

Επιτροπή Παιγνίων: Ποιοι παίρνουν τις πρώτες άδειες για τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου

Δίπλωμα οδήγησης: Από τα 17 τα θεωρητικά – Με κάμερα στο αυτοκίνητο η εξέταση στο δρόμο

Keywords
Τυχαία Θέματα