Χ.Α.: Προσπάθεια αντίστασης με Coca Cola και Εθνική Τράπεζα

Με τους πωλητές να έχουν πάρει το προβάδισμα συνεχίζει η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες κατά 0,73% και βρίσκεται στις 867,50 μονάδες, με την αγορά να έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της τόσο στην εισαγωγή των νέων μετοχών της Alpha Bank όσο και στον ΟΠΑΠ ο οποίος διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το μέρισμα χρήσης του 2020.

Η Alpha Bank

και σήμερα, σε επανάληψη της χτεσινής συνεδρίασης, συγκεντρώνει τα 2/3 του συνολικού όγκου συναλλαγών, με την υπόλοιπη αγορά να κινείται στο ίδιο τέμπο των τελευταίων δύο μηνών, όπου οι αγοραστές απέχουν και προχωρούν μόνο σε επιλεκτικές διορθωτικού χαρακτήρα κινήσεις παρόλο που σε σημαντικό αριθμό εισηγμένων οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί είναι σε πολύ καλά επίπεδα για τοποθέτηση.

Η απουσία των επενδυτών, από αρκετούς αναλυτές αποδίδεται στην απορρόφηση σημαντικών κεφαλαίων από την αγορά, η οποία ξεκίνησε από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς τον Απρίλιο και συνεχίζεται και τον Ιούλιο όπου αυτή την στιγμή τρέχουν οι ομολογιακές εκδόσεις της ΔΕΗ και της Prodea ενώ σε αναμονή για την έγκριση του ενημερωτικού της δελτίου είναι και η Ελλάκτωρ.

Μέχρι στιγμής και έως ότου η αγορά κληθεί να δοκιμάσει τα πρόσφατα χαμηλά των 852 μονάδων, οι αναλυτές χαρακτηρίζουν την κίνηση ως διόρθωση.

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι από τα υψηλά των 928 μονάδων στις 14 Ιουνίου, οι απώλειες αγγίζουν τις 60 μονάδες. Και το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η διόρθωση ήρθε με τη συναλλακτική δραστηριότητα να είναι πολύ χαμηλή, δείγμα αποχής των αγοραστών που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα καλύτερα σημεία εισόδου και να ανακόψουν την πτώση.

Αν αναλογιστεί λοιπόν κανείς ότι η κεφαλαιαγορά λειτουργεί ως κατ’ εξοχήν προεξοφλητικός μηχανισμός, η επιφυλακτικότητα της επενδυτικής κοινότητας προβληματίζει, όταν μάλιστα τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα πρώτα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και η επιτάχυνση των σχεδίων που περιλαμβάνονται στο πλάνο Ελλάδα 2.0.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες κατά 0,94% και βρίσκεται στις 2.095,16 μονάδες η Εθνική με 1,93%, η Coca Cola με 1,08% και η ΔΕΗ με 1,03% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη με τον Σαράντη, ΕΛΧΑ και Eurobank να ακολουθούν ήπια πτωτικά.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες ο ΟΠΑΠ με 5,99% και ο ΟΤΕ με 2,35% και ακολουθούν με απώλειες άνω του 1% τα ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Τιτάνας, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ ενώ Aegean, ΟΛΠ, ΛΑΜΔΑ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή ακολουθούν ήπια πτωτικά.

Διαβάστε ακόμα:

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή ελέγχου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Συνάντηση Γ. Πιτσιλή με τον υπουργό Οικονομικών της Β. Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Cosmote TV: «Ταράζει» τα νερά της Super League – Συζητήσεις με 11 ομάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα