Χρηματιστήριο Αθηνών: Αρνητικό έδαφος με έντονη μεταβλητότητα

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με  τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες κατά 0,19% και να είναι στις 892,61 μονάδες. Η αγορά συνεχίζει να δείχνει την γνωστή αδυναμία μέσα από την πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από την πλάγια κίνηση που κάνει από τις αρχές Απριλίου. Με την μεταβλητότητα να παραμένει υψηλή οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην σημερινή ομιλία του προέδρου της FED, ο οποίος θα αναφερθεί στα επόμενα βήματα του tapering

που πρόκειται να προχωρήσει η Κεντρική Τράπεζα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται επιλεκτικά, το πρόβλημα του μικρού βάθους της αγοράς μεγαλώνει αποτρέποντας έτσι να τοποθετούνται κεφάλαια, τα οποία έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά και πιο μακροπρόθεσμο προφίλ ειδικά τώρα που η Ελληνική οικονομία και τα Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία συγκεντρώνουν τόσο θετικά σχόλια. Ακόμη και η συγκυρία της διεθνούς αναταραχής μάλιστα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως “δικαιολογία”, καθώς όλο τον προηγούμενο μήνα η αντίδραση της αγοράς δεν ήταν ανάλογη ούτε των εκτιμήσεων ούτε των αναβαθμίσεων της οικονομίας.

Τεχνικά αν ο Γενικός Δείκτης χάσει την ζώνη 904 – 888 από όπου διέρχονται οι ΚΜΟ 30, 60 και 90 ημερών, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 870 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων), 853 – 848 (διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών), 836 και 800 – 795 μονάδες. Παραμένουν οι αντιστάσεις στις 917, 930 και 949 – 950 μονάδες. Προσοχή κλείσιμο χαμηλότερα των 892 μονάδων, δίνει ημερήσιο σήμα εξόδου. Όσο ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 2174 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), δεν αποκλείεται να μπουν σε δοκιμασία οι επόμενες στηρίξεις στις 2144 (ημερήσιο “stop long”), 2095 και 1994 μονάδες. Για την σχετική βελτίωση της τεχνικής εικόνας, χρειάζεται κλείσιμο υψηλότερα των 2234 μονάδων, το οποίο θα ενεργοποιήσει μπαράζ από κινήσεις “stop short”.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες κατά 0,21% και βρίσκεται στις 2.155,98 μονάδες, η ΕΛΧΑ με 3,03% σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν ήπια ανοδικά η Λάμδα, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Σαράντης και ΔΕΗ. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Aegean και η Jumbo με 1,91% και 1,21% αντίστοιχα με την ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Coca Cola, Τιτάνας, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Διαβάστε ακόμη:

Πλειστηριασμός: Ξανά στο σφυρί το «φιλέτο» με τις 14 βίλες στη Μύκονο

Ανάπτυξη, τράπεζες, κουλτούρα πληρωμών και Ταμείο Ανάκαμψης τα «κλειδιά» της μείωσης φόρων

Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Greenhill 

Keywords
Τυχαία Θέματα