Χρηματιστήριο: Επέστρεψε πάνω από τις 760 μονάδες με ώθηση από την ενέργεια

Θετικά έκλεισε τελικά το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,79% και να κλείνει στις 762,83 μονάδες με τις ενεργειακές μετοχές κατά πρώτον και οι κατασκευαστικές κατά δεύτερον να δίνουν το σήμα για την ανοδική αντίδραση που έβγαλε το χρηματιστήριο Αθηνών μετά το χαμηλό ημέρας στις 753,97 μονάδες.

Για άλλη μια συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια της αγοράς να κρατηθεί στα επίπεδα της συσσώρευσης

που διαμορφώθηκαν μετά τη διόρθωση του Ιανουαρίου. Άλλωστε, τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει ακόμα καθώς οι αγοραστές θα χρειαστούν κλεισίματα πάνω από τις 775 μονάδες για να αποκατασταθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. Μέχρι να συμβεί αυτό η πιο αξιόπιστη στήριξη θα παραμένει η ζώνη των 710 μονάδων όπου εκτός από την προηγούμενη συσσώρευση του Νοεμβρίου κινείται παράλληλα και ο κινητός Μέσος Όρος των 200 ημερών.

Πάντως όπως επισημαίνουν αναλυτές, το γενικό lockdown είναι λίγο έως πολύ αποτυπωμένο στην αγορά, αν και η επίδρασή του δεν είναι ομοιόμορφη στους επιμέρους τίτλους. Εντούτοις καλύπτει τις περισσότερες εισηγμένες, με τους αναλυτές να εφιστούν την προσοχή ότι στις προηγούμενες ανάλογες περιόδους επηρεάστηκαν περισσότερο συγκεκριμένοι κλάδοι, όπως οι τράπεζες, τα ακίνητα, το λιανικό εμπόριο και οι μεταφορές.

Ανθεκτικότητα, από την άλλη, έδειξε ο ενεργειακός κλάδος, όπως φαίνεται και σήμερα στο ταμπλό. Με τις εξελίξεις στην υγειονομική κρίση να είναι αυτές που απασχολούν περισσότερο τους επενδυτές η αγορά θα συνεχίσει τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο μια παρόμοια κίνηση όπως έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες με τα long χαρτοφυλάκια να προσπαθούν να κρατήσουν τα επίπεδα που είμαστε τώρα και τα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια να προσπαθούν να ρευστοποιούν κέρδη μετά από δυο – τρείς θετικές συνεδριάσεις.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης η ΓΕΚ Τέρνα με 5,9% σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησαν η ΔΕΗ με 5,41%, Τέρνα Ενεργειακή με 2,73%, Μυτιληναίος με 2,51%, ΟΠΑΠ με 2,31% και Ελληνικά Πετρέλαια με 2,08% ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν η Λάμδα, Ελλάκτωρ, Jumbo, Τιτάνας, Φουρλής, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Εθνική Τράπεζα και ΕΧΑΕ.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς με 5,85% και ακολούθησαν η Alpha Bank με 1,99% και η Eurobank με 1,58% ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν η Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΟΛΠ και Σαράντης με ΟΤΕ και Aegean να κλείνουν αμετάβλητες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 57,3 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 31,2 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Tα μέτρα, ο «λογαριασμός» και η αγωνία για την επόμενη μέρα

Κορωνοϊός: Η σκοτεινή πλευρά του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι τα χαρτόκουτα της Amazon

400 ευρώ: Ποιοι επιστήμονες δικαιούνται την ενίσχυση – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα