Χρήστος Μεγάλου: Ψάχνουμε «παράθυρο ευκαιρίας» για έκδοση ομολόγου

«Η Τράπεζα Πειραιώς εκτελεί ένα πλάνο ενίσχυσης των κεφαλαίων, όπως ήδη έχει επικοινωνηθεί στην αγορά από τα μέσα του 2018», τονίζει ο Χρήστος Μεγάλου διευθύνων συμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, σε δηλώσεις του στο Reuters, στον απόηχο των πιέσεων που δέχεται η μετοχή.

Η τράπεζα,

σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι σε συνεχή διάλογο με τις εποπτικές αρχές και παρακολουθεί τις αγορές κεφαλαίων για να προσδιορίσει παράθυρο ευκαιρίας για μια έκδοση εργαλείου κεφαλαίων που δεν θα προκαλεί «αραίωση» (non-dilutive) που περιλαμβάνεται στο σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί στο πλάνο της κεφαλαιακής ενίσχυσής της να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, δεν είναι τόσο αυστηρό και εξαρτάται, όπως επεσήμανε και ο κ. Μεγάλου, από το περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης του προγράμματος Project Future, από τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

«Δεν πιεζόμαστε και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Θα δούμε τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές και όταν θα είναι ευνοϊκές, θα προχωρήσουμε στην έκδοση του ομολόγου», τόνισε μεταξύ άλλων ο CEO της Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα