ΕΕ σε Ιταλία: Η μείωση του ελλείμματος στο 2,2% «σίγουρα δεν είναι αρκετή»

Η Ιταλία πρέπει να προβεί σε "ουσιαστική διόρθωση" στο σχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019, δήλωσε η Επίτροπος της Ευρωοπαϊκής Ένωσης Βάλντις Ντομμπρόβσκς στην ιταλική La Stampa και στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Handelsblatt επικαλείται ανώνυμες πηγές της ΕΕ που αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να κινήσει διαδικασίες κατά της Ιταλίας σχετικά με τον προϋπολογισμό της πριν από τα Χριστούγεννα,

ενδεχομένως στις 19 Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς εάν η μείωση κατά 0,2% του στόχου για το έλλειμμα του 2019 στον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό θα έφτανε για την έγκρισή του, ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε: "Δεν φαίνεται να είναι αρκετή κατά κανέναν τρόπο". Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ανέφερε ότι τα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης είχαν ήδη βλάψει την οικονομία αυξάνοντας το κόστος δανεισμού. "Αυτές οι οικονομικές εξελίξεις βλάπτουν επίσης το τραπεζικό σύστημα", ανέφερε.

Η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα ότι αυτή τη στιγμή παραμένει στους κυριότερους στόχους του προϋπολογισμού για το 2019, καθώς αναμένει ανάλυση κόστους για τα βασικά μέτρα δαπανών της, αφήνοντας όμως ανοιχτή τη δυνατότητα να μειώσει τελικά τον στόχο για το έλλειμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα