Έντονη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Πρώτος στόχος οι 930 μονάδες

Σε θετικό έδαφος το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,18% και να βρίσκεται στις 924,79 μονάδες.

Η αγορά προσπαθεί στο ξεκίνημα της συνεδρίασης να βγάλει αντίδραση από την χτεσινή πτώση και να συνεχίσει με πρώτο στόχο τις 930 μονάδες που αποτελούν τα νέα υψηλά του έτους πια  στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν «άλμα» του πληθωρισμού τον Αύγουστο πολύ πάνω από

τον επίσημο στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο ετήσιος πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 3% τον Αύγουστο, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες ότι η ΕΚΤ θα βρεθεί υπό πίεση να αναπροσαρμόσει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση του πληθωρισμού.

Ξεχωριστό γεγονός της σημερινής συνεδρίασης η νέα έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις ομολογιακές αγορές με την ζήτηση να είναι πολύ μεγάλη για τις επανεκδόσεις 5ετών και 30ετών ομολόγων από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με το βιβλίο προσφορών να έχει ήδη ανοίξει.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο ΟΔΔΗΧ προχωρά στην επανέκδοση υφιστάμενου ομολόγου λήξης το 2026 με κουπόνι 0% αλλά και την επανέκδοση του 30ετούς τίτλου, λήξης τις 24 Ιανουαρίου 2052 με κουπόνι στο 1,875% έχουν αναλάβει οι Alpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley.

Ερχόμενοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ο Γενικός του Δείκτης, μετά τη χθεσινή παρένθεση ήπιας διόρθωσης, καλείται να επιστρέψει σε κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, προκειμένου να επαναφέρει τις θετικές προσδοκίες.

Η Εγχώρια Αγορά καλείται να τιμολογήσει τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του Τραπεζικού κλάδου, μετά τις δηλώσεις της Διοίκησης της Eurobank σχετικά με την διανομή μερίσματος και εκτίμησε ότι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει η συζήτηση είναι όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, δηλαδή στις αρχές του 2022).

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης πρέπει το συντομότερο να επιστρέψει με κλεισίματα υψηλότερα των 928 μονάδων, για να κρατήσει ανοιχτά τα περιθώρια κίνησης προς τις 949 – 950 μονάδες. Από εκεί και ψηλότερα και για κίνηση προς τις 1013 μονάδες, θα χρειαστεί σημαντική τόνωση της συναλλακτικής δραστηριότητας. Αν χαθούν οριστικά οι 928 μονάδες, οι επόμενες στηρίξεις στις 900, 897 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 878 (ημερήσιο “stop long”) και 861 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων).

Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, όσο αυτός δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 2200 μονάδων, η αμέσως επόμενη αντίσταση στις 2230 – 2240 μονάδες. Επιστροφή με κλείσιμο χαμηλότερα των 2200, μπορεί να δώσει πίεση προς τις 2167 – 2154 και 2106 – 2100 μονάδες (ημερήσιο “stop long”).

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,16% ο ΑΔΜΗΕ και Ο Τιτάνας με 1,32% και 1,26% αντίστοιχα σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Μυτιληναίος Εθνική και ΓΕΚ Τέρνα.

Σε αρνητικό έδαφος με ήπιες απώλειες ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Εθνική, Λάμδα, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα.

Διαβάστε ακόμα:

Eurobank Equities: Μοναδική επενδυτική επιλογή ο ΟΠΑΠ – Τιμή στόχος τα €13,80 ευρώ

Σταϊκούρας στην Ευρωβουλή: Απόλυτα εφικτή η πρόβλεψη για ανάπτυξη άνω του 4% το 2021

Θεόδωρος Βενιάμης: «Η ελληνική σημαία εκτός από ποιοτική, είναι πια άκρως ανταγωνιστική»

Keywords
Τυχαία Θέματα