Η προσωπική ατζέντα επαφών γεννά έσοδα

Του Κώστα Τσαούση

«Τα μάθατε τα νέα;». Μια φράση εντελώς δημοσιογραφική που μου άρεσε - και συνεχίζει να μου αρέσει να ακούω καθώς ξύνει με έναν αδιόρατο τρόπο την επιφάνεια της ηθελημένης επαγγελματικής μου περιέρ­γειας. Πάντως στην περίπτωση της Covve να σας ενημερώσω ότι τα μάθαμε τα νέα!

Πρώτα η είδηση και μετά το σχόλιο. Πάμε: «Η Covve είναι μία από τις έξι startups που επιλέχθηκαν από όλη την Ευρώπη για να συμμετάσχει στο Warp Future Communication, το νέο πρόγραμμα του Hubraum Accelerator της Deutsche Telekom και της

Nokia που τρέχει για πρώτη φορά φέτος και θα επιτρέψει στις startups να αξιοποιήσουν νέες τεχνολογίες που αναπτύσσουν οι δύο κολοσσοί στην Ευρώπη και να τις διαθέσουν στους συνδρομητές τους». Μόνο και μόνο γι’ αυτό το νέο αξίζει να γραφτεί κομμάτι. Αλλά τι σημαίνει πρακτικά η επιλογή της για συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα; Η απάντηση ούτε εύκολη είναι και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη. Υπάρχει, όμως, ένα δεδομένο που διαμορφώνει προσδοκίες για το άμεσο μέλλον. Η Covve προσφέρει μια υπηρεσία που εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν -σε αυτήν ή στην άλλη μορφή/εκδοχή- να είχαν στο κινητό τους ως μέρος της καθημερινότητάς τους. Η Deutsche Telekom και η έχουν το ακροατήριό τους και αυτό το ακροατήριο - εκατομμύρια συνδρομητών, χρηστών, πελατών- θέλουν να το έχουν (πάντα) ικανοποιημένο. Η Covve προσφέρει «έτοιμο φαγητό» και εκείνες είναι διατεθειμένες και πρόθυμες να αγοράσουν. Απλές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί!

Ας πάμε, όμως, πίσω τον χρόνο. Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, από την Κύπρο, εργαζόταν ως σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία στο Λονδίνο όταν ανακάλυψε ότι ένας από τους συναδέλφους του ξόδεψε πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας μια επαφή για να προσεγγίσει έναν πιθανό νέο πελάτη, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Γιάννης ήξερε ήδη έναν υψηλόβαθμο που θα μπορούσε να ανοίξει αυτή την πόρτα. Κάπως έτσι άρχισε η σπορά που έφερε το ερέθισμα αυτής της ιδέας - μιας ιδέας που πάτησε πάνω στο έδαφος της κοινωνικής και τεχνολογικής πραγματικότητας. Το επόμενο βήμα ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο. Μαζί με τον συνεταίρο του, Αλέξανδρο Πρωτογερέλλη, ιδρύουν την Covve και αναπτύσσουν μια καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή που επαναπροσδιορίζει το επαγγελματικό αρχείο επαφών, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και εταιρείες να αξιοποιήσουν το ανεπίσημο δίκτυο επαφών τους. Με άλλα λόγια, κάνουν την προσωπική ατζέντα τους να γεννά και να πολλαπλασιάζει επαφές και να δημιουργεί -εκ του μηδενός- έσοδα! Το πώς και το γιατί όλης αυτής της υπόθεσης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: Με απλά λόγια, το Covve είναι μια εξελιγμένη mobile και web εφαρμογή για iPhone και Android, ειδικά σχεδιασμένη για την ενδυνάμωση και βέλτιστη διαχείριση των προσωπικών επαφών. Προσφέρει σε ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων μια εξελιγμένη, έξυπνη πλατφόρμα για όλες τις ανάγκες διαχείρισης του δικτύου επαφών τους, βασισμένη σε τρεις άξονες:

α) Οι παλιοί στις νέες εκδόσεις έβαζαν μπροστά την ένδειξη «βελτιωμένη και επαυξημένη». Το ίδιο και η πλατφόρμα της Covve. Προχωρά σε ενημέρωση των επαγγελματικών στοιχείων των χρηστών με έναν έξυπνο τρόπο: καθαρίζονται οι επαφές και ενημερώνονται με τα τελευταία δεδομένα, όπως εταιρεία, τίτλος, χώρα, κοινωνικά δίκτυα, επιτρέποντας εξελιγμένη αναζήτηση και χαρτογράφηση.

β) Ενίσχυση της έννοιας του «in touch» - της «επαφής». Με άλλα λόγια την ενίσχυση-ενδυνάμωση της ανάπτυξης των σχέσεων δίνοντας δυνατότητα στους χρήστες για οργάνωση και παρακολούθηση της συχνότητας επαφών, προτεινόμενες επαφές για διατήρηση σχέσεων, προτροπές όταν χάνεται η επαφή, σημειώσεις σε επίπεδο επαφών.

γ ) Διεύρυνση της δυνατότητας διαμοιρασμού, το περίφημο share των καιρών μας. Με άλλα λόγια, τη διεύρυνση του δικτύου των χρηστών με ιδιωτική ανταλλαγή των επαφών τους για διευκόλυνση συστάσεων.

Η Covve αποτελείται από μια ομάδα ατόμων με υψηλά προσόντα, που έχουν ευρεία εμπειρία από διάφορες χώρες και τομείς, συμπεριλαμβανομένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για στρατηγική και τεχνολογία, τεχνολογικού σχεδιασμού και παραγωγής, διοίκησης και επιχειρηματικότητας. Αν και η δράση της απλώνεται σε όλο τον κόσμο, η βασική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης βρίσκεται σε κτίριο γραφείων κάτω από την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς.

Το προϊόν χρησιμοποιείται από χιλιάδες επαγγελματίες κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, καθώς επίσης και σε επιχειρηματικά κέντρα της Νοτίου Αφρικής, της Σιγκαπούρης και του Ντουμπάι και συμπεριλήφθηκε στα 50 πιο δημοφιλή επαγγελματικά apps στο App Store του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μια ασφαλή και αξιόπιστη βάση άνω των 15 εκατομμυρίων επαφών, με το 40% αυτών να είναι επιπέδου executive ή director, σε 1 εκατομμύριο εταιρείες που εδρεύουν σε 120 χώρες.

Τo Covve είναι μέλος του Μicrosoft Bizspark Plus, ενώ η Microsoft Ventures πρόσφατα ενημέρωσε τους χιλιάδες followers της στο Twitter για την καινοτόμα ιδέα του Covve. Η πρωτοποριακή μέθοδος δημιουργίας ανώνυμου δικτύου επαφών είναι patent pending στις ΗΠΑ, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική αν λάβουμε υπόψη μας τον νέο κανονισμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης επιλέχθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (US State Department) για να συμμετάσχει στο Young Transatlantic Innovation Leadership Initiative στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολούθως στο Global Entrepreneurship Summit στο Σαν Φρανσίσκο. Η Covve έχει λάβει στήριξη και χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, από την DataElite, έναν οργανισμό χρηματοδότησης αρχικού κεφαλαίου που στηρίζεται από μεγάλους επενδυτές της Silicon Valley και κορυφαίους συμβούλους τεχνολογίας, αλλά και από άλλους ιδιώτες επενδυτές με σχετική εμπειρία και δυνατό επαγγελματικό δίκτυο. Επίσης έχει λάβει δύο επιχορηγήσεις από προγράμματα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και το στόρι συνεχίζεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα