ΗΠΑ: Μεγάλη συμμετοχή αλλά και μεγάλες εκπλήξεις αναμένονται στις ενδιάμεσες εκλογές

Μεγάλες εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι σημερινές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με τους πολιτικούς αναλυτές να υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών ψηφοφόρων είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Ήδη 36 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα με τον Ντόναλντ Τραμπ να αγωνιά κυρίως για την Γερουσία.

Η σημερινή εκλογική διαδικασία θα δείξει αν τελικά θα καταφέρουν να διατηρήσουν τον έλεγχο των δύο σωμάτων του Κογκρέσου: της Γερουσίας

και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Εάν χάσει τον έλεγχο ενός εκ των δυο σωμάτων θα περνάει σαφώς δυσκολότερα τις όποιες νομοθετικές προτάσεις που στηρίζει το κόμμα του.

Πάντως, «με τον Τραμπ ή χωρίς τον Τραμπ, σήμερα είναι μεγάλη ημέρα για τον Αμερικανικό πρόεδρο», όπως σχολιάζει το Asossiated Press.

Ο ενθουσιασμός του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ο φανατισμός των Δημοκρατικών οδήγησαν τους ψηφοφόρους στην κάλπη, όπως υποστηρίζει ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, αναφέρει ο ιστότοπος «Politico».

Οι πρώτοι που ψήφισαν σε τρεις πολιτείες - Τέξας, Νεβάδα και Αριζόνα - έχουν ξεπεράσει σε αριθμό την προσέλευση στις τελευταίες ενδιάμεσες εκλογές, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Αμερικανού καθηγητή Τραμ για να σώσει τη Γερουσία.

Για την ηθοποιό Τζέιν Φόντα, οι εκλογές αυτές είναι οι σημαντικότερες στη ζωή της.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα