Ήπια άνοδος στην Ασία - Ράλι για τις τιμές μετάλλων

Ήπια άνοδος κατέγραψαν τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στην Ασία, με εξαίρεση τον δείκτη της ηπειρωτικής Κίνας, ο οποίος υποχωρεί οριακά.

Ο ιαπωνικός δείκτης κινήθηκε με εναλλαγές προσήμων, κλείνοντας ωστόσο ανοδικά, χάρη στο αδύναμο γεν.

Άνοδο άνω του 1% κατέγραψε ο Kospi στη Νότιο Κορέα, μετά τη χθεσινή αργία, ενώ με κέρδη έκλεισε και η Αυστραλία, χάρη στην άνοδο των μετοχών ενέργειας και πρώτων υλών.

Το αδύναμο δολάριο έδωσε ώθηση στις μεταλλευτικές

μετοχές της Αυστραλίας, με την Rio Tinto να ενισχύεται κατά 1,88%, την Fortescue να καταγράφει άνοδο 3,27% και την BHP Billiton να ενισχύεται κατά 3,38%.

Οι τιμές των βασικών μετάλλων κινήθηκαν ανοδικά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον κασσίτερο τριών μηνών να ενισχύεται κατά 2,1%, το αλουμίνιο να κλείνει με άνοδο 0,6%, το νικέλιο με +1,9% και ο μόλυβδος να ενισχύεται κατά 0,9%. Ο ψευδάργυρος για παράδοση σε τρεις μήνες έκλεισε σε νέο υψηλό από τις 22 Ιουλίου 2015 με κέρδη 1,7%, σύμφωνα με το Reuters.

Οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά, αλλά κοντά στο ψυχολογικό όριο των 50 δολαρίων. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 0,26% στα 49,57 δολάρια ενώ η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 0,28% στα 50,41 δολάρια.

Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα. Η Santos κατέγραψε ράλι 3,83%, η Oil Search έκλεισε με άνοδο 2,63% και η Inpex με κέρδη 4,58%. Οι κινεζικές πετρελαϊκές κινήθηκαν πτωτικά με την Sinopec να κλείνει με πτώση 0,32%.

«Η πτώση του δολαρίου έδωσε ώθηση στις τιμές εμπορευμάτων. Όλα αυτά δείχνουν ότι ενισχύεται ο παγκόσμιος πληθωρισμός» τονίζει ο Angus Nicholson, αναλυτής αγορών στην IG.
Στην Ιαπωνία, οι μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα, με την Toyota να υποχωρεί κατά 0,16%, την Honda να ενισχύεται κατά 0,65% και την Sony να καταγράφει άνοδο 0,45%.

Keywords
Τυχαία Θέματα