Ήπια κέρδη στη Wall παρά τις ανακατατάξεις στον Λευκό Οίκο

Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, παρά τις συνεχιζόμενες ανακατατάξεις στον Λευκό Οίκο και τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις από τις εμπορική πολιτική του Τραμπ.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,42% στις 24.976 μονάδες, με τις μετοχές των American Express και Walmart να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Κέρδη 0,37% στις 2.757 μονάδες, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Κέρδη 0,16% στις 7.493 μονάδες για τον Nasdaq.

Σε

εβδομαδιαία βάση οι δείκτες αναμένεται να καταγράψουν απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Χ. Ρ. ΜακΜάστερ, ενώ και ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου αναμένεται να αποχωρήσει.

«Νομίζω ότι η αγορά έχει καταλάβει πως πρόκειται για έναν χαοτικό Λευκό Οίκο» σχολιάζει ο Μάικλ Σαούλ, πρόεδρος και CEO της Marketfield Asset Management, προσθέτοντας ότι οι μετοχές διαπραγματεύονται σε στενό εύρος τιμών το τελευταίο διάστημα.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, το υπ. Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι νέες κατοικίες υποχώρησαν κατά 7% τον Φεβρουάριο, περισσότερο από το αναμενόμενο. Στο μεταξύ, οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν κατά 7,7% τον ίδιο μήνα.

Το καταναλωτικό κλίμα τον Μάρτιο ανήλθε σε νέο υψηλό από το 2004, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ενώ και οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν σε νέο ρεκόρ, στα 6,3 εκατ. τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα