Λευκός Οίκος: Μέχρι το 2030 το 50% των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά

Το υψηλό αυτό ποσοστό εμφανίζεται ως «στόχος» για την κυβέρνηση Μπάιντεν, που θέλει να κάνει τους καταναλωτές να «αγκαλιάσουν» τις νέες τεχνολογίες στις ΗΠΑ.

Δεν μιλάμε μόνο για τα ηλεκτρικά οχήματα, μια και η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν, θέλει τους καταναλωτές να στραφούν και στα υβριδικά plug-in αλλά και σε όσα χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως το εκτελεστικό διάταγμα «ξεκινά επίσης την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων προτύπων απόδοσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, για την εξοικονόμηση

χρημάτων, τη μείωση της ρύπανσης, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την προώθηση της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το υπουργείο Μεταφορών και ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος θα αντιμετωπίσουν τις «επιβλαβείς ανατροπές των βραχυπρόθεσμων προτύπων απόδοσης και εκπομπών καυσίμων» της κυβέρνησης Τραμπ για να προωθήσουν «έξυπνα πρότυπα αποδοτικότητας και εκπομπών καυσίμων».

Οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή, αλλά η κυβέρνηση είπε πως «τα πρότυπα των δύο οργανισμών λειτουργούν με συμβατό τρόπο έως το 2026».

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

Keywords
Τυχαία Θέματα