Νέα άνοδος στο πετρέλαιο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για διακοπές στην προμήθεια «μαύρου χρυσού» λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας, που έρχονται να επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα για τις ήδη δυσμενείς προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαρτίου 2019 σημειώνει άνοδο 0,19% ή 10 σεντς στα 53,41 δολ/βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του μπρεντ παράδοσης Μαρτίου ενισχύεται στα 61,39 δολ/βαρέλι κατά 7

σεντς ή 0,11% έναντι του τελευταίου κλεισίματος.

Τα κέρδη έρχονται να προστεθούν στην χθεσινή άνοδο κατά 2%, που σημειώθηκε αφού οι αγορές αποτίμησαν τις αμερικανικές κυρώσεις κατά των εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα έχουν στόχο το πάγωμα των πωλήσεων αργού από τις εξαγωγές των 500.000 βαρελιών ημερησίως της PDVSA στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι τομές του πετρελαίου αυξήθηκαν, καθώς οι αγορές εμφανίστηκαν σχετικά ανακουφισμένες που οι κυρώσεις αφορούν μόνο την προμήθεια των ΗΠΑ με πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, καθώς εκτιμάται ότι το πετρέλαιο που δεν θα εξαχθεί εκεί θα κατευθυνθεί προς άλλες χώρες.

Και οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, σύμφωνα με τους αναλυτές, αναμένεται να επηρεάσουν το κλίμα στις αγορές πετρελαίου. Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών σε αρκετά ζητήματα αναμένεται να δυσχεράνει την επίτευξη συμφωνίας προτού επιβληθούν οι αμερικανικοί δασμοί που έχουν ανακοινωθεί για τις 2 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα