Νέα εμπόδια συναντά η προσπάθεια του Τραμπ να αποκλείσει τον Καναδά από τη νέα NAFTA

Η προσπάθεια του προέδρου Donald Trump να αναγκάσει τον Καναδά να υπογράψει μια νέα NAFTA με τους όρους του Λευκού Οίκου, αντιμετωπίζει νέα εμπόδια χάρη στην αυξανόμενη αντίθεση στο εσωτερικό των ΗΠΑ για την απειλή του Trump να προχωρήσει χωρίς τον βόρειο γείτονά του.

Η αποτυχία

του Trump έγινε φανερή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των διακοπών, καθώς ανάρτησε ένα σχόλιο εναντίον του Καναδά στο Twitter - καθώς και πολλοί υποστηρικτές του και στα δύο πολιτικά κόμματα. Ο πρόεδρος έχει απειλήσει ότι θα αποκλείσει τον Καναδά από μια νέα εμπορική συμφωνία που είχε ήδη διαπραγματευτεί με το Μεξικό, αλλά χωρίς υποστήριξη του Κογκρέσου δεν έχει τη δύναμη να αναγκάσει την Οτάβα να κάνει παραχωρήσεις στις συνομιλίες που πρόκειται να επαναληφθούν την Τετάρτη.

"Θα υπάρξει μεγάλη πίεση για μια συμφωνία με τον Καναδά" αναφέρει ο Mark Sobel, πρώην υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α. και τώρα πρόεδρος της αμερικανικής ερευνητικής ομάδας OMFIF. "Ο Καναδάς είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος για πολλά κράτη, αρκετά από τα οικονομικά μας περιουσιακά στοιχεία είναι συνδεδεμένα με τον Καναδά".

Η μάχη με τον Καναδά κλιμακώθηκε, καθώς ο Λευκός Οίκος προετοιμάζεται επίσης να επιβάλει νέους δασμούς για προϊόντα από την Κίνα, με αξία περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η Κίνα έχει ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να επιβάλει αντίποινα.

Keywords
Τυχαία Θέματα