Οι Ολλανδοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις για τις αμοιβές των τραπεζιτών

Οι Ολλανδοί δεν είναι ικανοποιημενοι με τις ρυθμίσεις για τις αμοιβές των τραπεζιτών σε μια χώρα που έχει ήδη έναν από τους αυστηρότερους νόμους αμοιβών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών Wopke Hoekstra πρότεινε να πάψουν να έχουν δικαίωμα οι τραπεζίτες σε μετοχές και παρόμοια χρηματοπιστωτικά μέσα, ως πρόσθετες αμοιβές στο σταθερό μισθό τους, για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να εξηγήσουν, πώς η αμοιβή τους σχετίζεται με το ρόλο τους στην κοινωνία.

Ο Hoekstra δήλωσε επίσης ότι διερευνά τη νομιμότητα

μιας ενδεχόμενης κατάργησης μέρους του σταθερού μισθού του εκτελεστικού διευθυντή όταν ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα λαμβάνει κρατική ενίσχυση. Η υφιστάμενη νομοθεσία περί clawback περιορίζεται στο μεταβλητό μέρος ενός πακέτου αμοιβών.

Οι Κάτω Χώρες περιόρισαν το μπόνους στον τραπεζικό τομέα στο 20% του βασικού μισθού, πολύ πιο αυστηρό από τον ευρωπαϊκό κανόνα του 100%. Το ολλανδικό όριο πριμοδοτήσεων αποτελεί εξαίρεση για το προσωπικό που δεν αποτελεί μέρος της συλλογικής σύμβασης εργασίας του τομέα, αλλά η Hoekstra σχεδιάζει να ενισχύσει το νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα