Πασχαλινή «έκρηξη» στις μισθώσεις Airbnb για εξοχικά και παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αττική

Με την, επίσημη πλέον, απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα, τα παραθαλάσσια προάστια του Νομού Αττικής γνωρίζουν μεγάλες… δόξες. Καθώς το Πάσχα θα είναι (και) φέτος εντός των «τειχών» πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν την ανάγκη αυτές τις ημέρες να βρεθούν με τα μέλη της οικογένειας τους κοντά στη φύση, σε κάποιο παραθαλάσσιο προάστιο του Ν.Αττικής και με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να αλλάξουν παραστάσεις για 2-3 ημέρες.

Έτσι,

τα παραθαλάσσια προάστια του Νομού Αττικής για πολλούς από τους κατοίκους της πρωτεύουσας αποτελούν πλέον μόνη διέξοδο για τις ημέρες του Πάσχα και φαντάζουν ως τη μόνη λύση τη δεδομένη στιγμή για μια «απόδραση» από την καθημερινότητα. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες καταγράζεται έντονη ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb για κατοικίες στα παράλια της Αττικής, με τις πληρότητες ήδη να βρίσκονται στο «κόκκινο».  Πλέον σε κάποιες περιοχές πλησιάζουν το 80% και δεν αποκλείεται να φθάσουν και το 100%.

Όπως σημειώνει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates, το 2019, τα προάστια του Ν.Αττικής επέλεγαν οι συμπολίτες μας που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να επιλέξουν μακρινότερους προορισμούς και τα επέλεγαν για 2-3 ημέρες ή/και για μόνο μια διανυκτέρευση σε αυτοτελή διαμερίσματα με κόστος που κυμαινόταν από 30€ έως 40€/διανυκτέρευση.

Όμως το φετινό Πάσχα, τα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής γνωρίζουν υψηλή ζήτηση. Παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο καταγράφουν ήδη υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιλέξει Δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες επιλέγουν κυρίως οικογένειες με παιδιά που θα μπορούν να απομονωθούν σε ένα φιλικό περιβάλλον μέσα στη φύση, πλησίον της θάλασσας και παράλληλα να μπορούν να μαγειρέψουν τα παραδοσιακά εδέσματα .

Όπως επαναλαμβάνει ο κ. Μπάκας, πρέπει να επισημανθεί ότι οι υψηλές πληρότητες που καταγράφονται, αφορούν διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) που οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές  τα διαθέτουν με δωρεάν πολιτική ακύρωσης – δηλαδή χωρίς καμία χρέωση σε περίπτωση ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή. « Οι πληρότητες που καταγράφονται δεν αποτελούν «κλειδωμένες» κρατήσεις, αλλά καταγράφουν μια επιθυμία – τάση για το τριήμερο του Πάσχα. Επιπλέον, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα διαθέσιμα ακίνητα αριθμητικά δεν είναι πολλά στην εκάστοτε περιοχή», τονίζει.

έτσι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι πληρότητες για την περίοδο του Πάσχα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής διαμορφώνονται ως εξής:

Σούνιο: 77% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Παλαιά Φώκαια: 72% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Πόρτο Ράφτη: 81% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Αίγινα: 79% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Ωρωπός: 90% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Βραυρώνα: 93% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Αρτέμιδα/Λούτσα: 72% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Λαύριο: 76% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Κινέτα: 85% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Διαβάστε ακόμη

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Πρώτα οι αποζημιώσεις και μετά… οι δηλώσεις COVID

Η (βαθιά) ανάσα από τα γκάλοπ, η (…ουφ, προχωράει) ΑΜΚ της Ελλάκτωρ, η Δωδώνη και ο Πατέλης 

John Paulson: Ποιος είναι ο «λύκος» της Wall Street που βάζει 265 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς

Keywords
Τυχαία Θέματα