Περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων δείχνουν τα πρακτικά της Fed

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve βλέπουν ότι η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και η ανοδική τάση του πληθωρισμού δικαιολογούν τη συνέχιση της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Παρότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς για τη χάραξη πολιτικής επέλεξε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση στο τέλος του Ιανουαρίου, τα μέλη υπέδειξαν με σαφήνεια ότι η πορεία

προς τα επιτόκια είναι ανοδική.

Οι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περικοπές φόρων, οι αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες, η αυξημένη εμπιστοσύνη καθώς και μια πληθώρα άλλων ενδείξεων δείχνουν ότι η ανάπτυξη κινείται σε ένα βιώσιμο μονοπάτι. Τα μέλη δήλωσαν ότι έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις οικονομικές προβλέψεις τους από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

«Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ανέφερε ότι η ισχυρότερη προοπτική για την οικονομική ανάπτυξη αυξάνει την πιθανότητα για περαιτέρω σταδιακή σύσφιξη της πολιτικής» ανέφεραν τα πρακτικά. «Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες διέκριναν ότι ο πληθωρισμός κινείται μεσοπρόθεσμα προς τον στόχο του 2% της Fed, καθώς η ανάπτυξη παραμένει υψηλότερη από την τάση και η αγορά εργασίας είναι ισχυρή».

Σύμφωνα με τα πρακτικά «τα μέλη αναμένουν ότι οι οικονομικές συνθήκες θα εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο που θα δικαιολογούν περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις των διατραπεζικών επιτοκίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα