Πιο αυστηρή φορολόγηση για επιχειρήσεις προτείνει ο Σολτς

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θα παροτρύνει τους ομολόγους του αλλά και τους υπόλοιπους οικονομικούς παράγοντες, την επόμενη εβδομάδα να προσπαθήσουν να επιτύχουν ένα ελάχιστο παγκόσμιο επίπεδο φορολόγησης των επιχειρήσεων και να αυξήσουν τη διαφάνεια χρέους στις αναπτυσσόμενες χώρες, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Στις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον θα κυριαρχήσουν οι πολιτικοί κίνδυνοι, όπως οι εμπορικές διαμάχες και η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει

την ανωνυμία του.

Ο Σολτς θα δηλώσει στους συμμάχους της χώρας του ότι το μεγάλο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας θα συρρικνωθεί σταδιακά χάρη στην ισχυρή εγχώρια ζήτηση, τους αυξανόμενους πραγματικούς μισθούς και τις υψηλές κρατικές δαπάνες, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτό δεν θα συμβεί γρήγορα, θα γίνει βήμα-βήμα», είπε ο αξιωματούχος.
Υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τους πολιτικούς κινδύνους για την ανάπτυξη να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Σε μια προκαταρκτική παρουσίαση ενόψει των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας (12-14 Απριλίου), η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Τρίτη (2./4) πως η παγκόσμια ανάπτυξη έχει χάσει τη δυναμική της εν μέσω κλιμακούμενων εμπορικών εντάσεων και πιο σφιχτών χρηματοπιστωτικών συνθηκών.

Ο Σολτς θεωρεί ότι ένα ελάχιστο επίπεδο φορολόγησης των επιχειρήσεων παγκοσμίως είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποτραπούν ψηφιακοί κολοσσοί, όπως η Google, η Facebook και η Amazon, από το να εγγράφουν κέρδη σε χώρες με χαμηλό φορολογικό συντελεστή αντί εκεί όπου βρίσκονται οι πελάτες τους.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι συνομιλίες στην Ουάσιγκτον αναμένεται να φέρουν πρόοδο σε αυτό το μέτωπο και ότι ο Σολτς ελπίζει σε μία συμφωνία μεταξύ των μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έως τα μέσα του 2020.

Ο Σολτς αναμένεται επίσης να παροτρύνει την Κίνα και άλλες χώρες να μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες για τον δανεισμό τους σε άλλες χώρες προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα