Πτώση στην Ασία λόγω Brexit και εμπορικής αβεβαιότητας

Πτωτική πορεία ακολούθησαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω αβεβαιότητας μετά τη νέα συντριπτική ήττα που υπέστη η Tερέζα Μέι στη Βουλή των κοινοτήτων για το Brexit. Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί και για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει πτώση σχεδόν 1% στις 21.290,24 μονάδες.

Ο Kospi στη Νότια

Κορέα υποχώρησε κατά 0,41% στις 2.148,41 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,52%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 1,09% στις 3.026,95 μονάδες, ενώ ο Shenzhen composite υποχωρεί 2,31%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 καταγράφει μικρές απώλειες 0,22%. Ο κλάδος ενέργειας υποχώρησε κατά 0,88%, παρά τη μικρή άνοδο στις τιμές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τις ανακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι σχεδιάζει να μειώσει τις εξαγωγές αργού τον Απρίλιο κατά από τα 7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, προκειμένου να ανακόψει την υπερπροσφορά σε διεθνές επίπεδο.

Το πετρέλαιο συνεχίζει ανοδικά και σήμερα στην Ασία. Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 57,27 δολ/βαρέλι ενώ το μπρεντ ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,46% στα 66,98 δολ/βαρέλι.

Οι απώλειες στην Ασία ακολουθούν την κατρακύλα της μετοχής της Boeing χθες η οποία επιβάρυνε τον βιομηχανικό Dow Jones για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Ο τίτλος του αμερικανικού κολοσσού σημείωσε βουτιά 6,15% καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις στα Boeing Max 8 μετά το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα με το συγκεκριμένο αεροσκάφος σε διάστημα λίγων μηνών.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απόρριψη του σχεδίου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit για δεύτερη φορά με 149 ψήφους κατά, από το βρετανικό κοινοβούλιο μόλις 17 ημέρες πριν την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι ένα αδιέξοδο θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα