Σε υψηλά οκτώ μηνών το πετρέλαιο - Στα 51 δολ. το Brent

Ανοδικά για τρίτη μέρα κινούνται σήμερα τιμές πετρελαίου, σε νέο υψηλό οκτώ μηνών, λαμβάνοντας ώθηση από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώσης στα αποθεματικά πετρελαίου των ΗΠΑ, εν μέσω μάλιστα νέων ανησυχιών για την παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία.

Η τιμή του Brent για παράδοση Αυγούστου

ενισχύθηκε κατά 9 σεντς στα 51,53 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί κατά 89 σεντς την Τρίτη. Νωρίτερα, ανήλθε στα 50,58 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Οκτωβρίου.

Η τιμή του Nymex για παράδοση Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 17 σεντς στα 50,53 δολάρια, έχοντας νωρίτερα φτάσει έως και τα 50,58 δολάρια, το υψηλότερο από τις 9 Οκτωβρίου.

Τα αποθεματικά των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έδειξαν τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Βοηθητικά λειτούργησε και η ισχυρή ζήτηση από την Κίνα αλλά και οι ανησυχίες για την διακοπή της παραγωγής στη Νιγηρία μετά τις νέες επιθέσεις ενόπλων.

«Συνολικά, η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα δεν έχει επιβραδυνθεί όσο περιμέναμε, κάτι που λειτουργεί υποστηρικτικά για την αγορά» αναφέρει ο Kaname Gokon στην Okato Shoji.

«Οι ένοπλοι της Νιγηρίας δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις έως ότου διακοπεί πλήρως η παραγωγή» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα