Σε υψηλό τεσσάρων μηνών οι ασιατικές αγορές από τις εμπορικές συνομιλίες

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών την Τετάρτη, με ώθηση από την αισιοδοξία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ενδέχεται να καταφέρουν να επιτύχουν μια συμφωνία για την επίλυση της σχεδόν διετούς εμπορικής τους διαμάχης.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI του Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,6%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου και ο Nikkei της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 1,3%, σε υψηλό οκτώ εβδομάδων.

Ο Shanghai Composite της Κίνας έκλεισε με άνοδο 1,84%, με τις μετοχές της τεχνολογίας

των πληροφοριών να οδηγούν τα κέρδη, από την υπόσχεση του Πεκίνου να προωθήσει την τεχνολογία και την καινοτομία.

Η Ασία έλαβε το θετικό ξεκίνημά της από τη Wall Street, όπου ο Dow και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο περίπου 1,5% τη νύχτα, με αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και με μια διστακτική συμφωνία του αμερικανικού Κογκρέσου για την αποφυγή ενός άλλου μερικού κλεισίματος της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι θα εξετάσει την αναβολή της προθεσμίας της 2ας Μαρτίου για να επιβάλλει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, εάν οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν σύντομα να επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο 1,12%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 καταγράφει μικρές απώλειες 0,25%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%.

Από τον πετρελαϊκό κλάδο η Inpex σημειώνει ράλι 12,5% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη. Στο μεταξύ, οι PetroChina και China Petroleum & Chemical καταγράφουν άλμα άνω του 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα