Τραμπ για ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο τρομοκρατία, μετανάστευση και Ρωσία

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία προώθησε την ασφάλεια και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία και η ρωσική απειλή, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, επικρίνοντας παράλληλα, τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που, όπως είπε, «οφείλουν τεράστια χρηματικά ποσά».

Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, ζήτησε

να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα ερευνήσουν τις διαρροές από τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με την βομβιστική επίθεση στην πόλη.

Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ στην Σύνοδο, με αυτό το αξίωμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμμανουέλ Μακρον. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επίσης τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την συνεργασία στην ασφάλεια και για τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη το ΝΑΤΟ αναμένεται να αποφασίσει, κι επίσημα, σήμερα την είσοδό της στην Συμμαχία κατά του ISIS, μετά και την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα