Επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας στους βουλευτές του νομού

16:27 18/5/2021 - Πηγή: iHunt

ΠΡΟΣ:  Τους Βουλευτές Νομού Άρτας
• κ. Στύλιο Γεώργιο
 • κα Γεροβασίλη Όλγα
 • κ. Γκόκα Χρήστο

ΘΕΜΑ: «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’».

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Με την παρούσα μας επιστολή και εκπροσωπώντας την κυνηγετική οικογένεια του νομού μας εκφράζουμε την αγανάκτησή μας σχετικά με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών και αποτελεί για εμάς πρόκληση και εχθρική ενέργεια.

Ιδιαίτερα τα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου, που προβλέπουν την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων

σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής, είναι σαφές ότι στοχοποιούν σκοπίμως το κυνήγι, τους κυνηγούς και τους σκύλους τους.

Επιβάλλοντας την υποχρεωτική στείρωση όλων των αρσενικών και θηλυκών σκύλων, πέρα από τους κυνηγούς, το σχέδιο νόμου τιμωρεί στην ουσία και ΟΛΟΥΣ τους ευσυνείδητους κατόχους σκύλων.

Το κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε πολίτη του ως εν δυνάμει «ανεύθυνο και ασυνείδητο». Δεν έχουμε την ανάγκη ενός τέτοιου νόμου για να αναλάβουμε την ευθύνη, απέναντι στα πλάσματα που αγαπάμε και φροντίζουμε. Είναι ανόητο και επικίνδυνο να επιβάλλεται με νόμο ο υποχρεωτικός ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων σε όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά, με το επιχείρημα ότι μέσω του… αφανισμού τους θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους.

Ουδείς νόμος μπορεί να προσβάλλει προληπτικά το δικαίωμα του πολίτη να κατέχει ένα υγιές και όχι «ακρωτηριασμένο» ζώο, χωρίς ο πολίτης να έχει παραβεί το νόμο. Εκ των προτέρων τιμωρία για αδίκημα που δεν έχει διαπραχθεί, είναι αδιανόητη στις σύγχρονες Δημοκρατίες!

Από εσάς ζητάμε έστω και τώρα να παρέμβετε, ώστε να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ τα άρθρα του νομοσχεδίου που προκαλούν και έχουν, ήδη, απορριφθεί στη συνείδηση χιλιάδων κυνηγών, πολιτών, αλλά και όλων των συναφών επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της χώρας μας.

Το επόμενο διάστημα θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τις δημόσιες παρεμβάσεις σας και θα ενημερώσουμε τα μέλη μας για όποιες ενέργειες σας εξασφαλίζουν ότι, τα απαράδεκτα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου δεν θα γίνουν ποτέ νόμος του κράτους.

Σας παραθέτουμε τα άρθρα τα οποία επηρεάζουν την κυνηγετική οικογένεια:

Άρθρο 5 παράγραφος 1α :Ζητούμε να εξαιρεθούν από τη στείρωση τα κυνηγόσκυλα.
Άρθρο 5 παράγραφος 6 : Μόνο οι κυνηγετικοί σκύλοι υποχρεούται να έχουν ηλεκτρονικό διαβατήριο.
Άρθρο 5 παράγραφος 7: Αν ο σκύλος δεν έχει ηλεκτρονικό διαβατήριο αφαιρείται η κυνηγετική άδεια.
Άρθρο 6: Αφαιρείται η ερασιτεχνική εκτροφή αποτέλεσμα της οποίας σε λίγα χρόνια να εξαφανισθούν πολλές ράτσες.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σκεφτείτε σοβαρά τις αντιρρήσεις μας και οι θέσεις μας θα εισακουστούν. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε να αποτραπεί το νομοσχέδιο.

Με βαθιά εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου
Τσουμάνης Δημήτριος

The post Επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας στους βουλευτές του νομού appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα