Rocketman: Απαγόρευσαν την προβολή της ταινίας λόγω των σκηνών ομοφυλοφιλικού σεξ

21:42 11/6/2019 - Πηγή: People

Την προβολή της ταινίας «Rocketman», που διηγείται τη ζωή του Elton John, απογόρευσε το Ανεξάρτητο Κράτος της Σαμόα, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Στη Σαμόα η ομοφιλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη και η ταινία σκιαγραφεί την άνοδο ενός από τους πρώτους τραγουδιστές που δήλωσαν ομοφυλόφιλοι και τον αγώνα του για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, το σεξ, το αλκοόλ.

Το 97% των κατοίκων της Σαμόα δηλώνουν Χριστιανοί και γενικά η κοινωνία θεωρείται παραδοσιακή και συντηρητική. Ο σοδομισμός, σύμφωνα με νόμο του 2013, θεωρείται αδίκημα που τιμωρείται με μέχρι και 7 έτη φυλάκιση, ακόμα κι αν υπάρχει συναίνεση ανάμεσα στα άτομα που συμμετείχαν σε πράξεις σοδομισμού.

Ο Λείατάουα Νιουάπου Φάουι, υπεύθυνος της Ελεγκτικής Αρχής για τις ταινίες που προβάλλονται στα νησιά της Σαμόα, επιβεβαίωσε την απαγόρευση στην εφημερίδα Samoa Observer , εξηγώντας ότι οι σκηνές ομοφυλοφιλικού σεξ στο «Rocketman» παραβιάζουν τους νόμους και δεν ταιριάζουν με τις πολιτισμικές και χριστιανικές πεποιθήσεις της χώρας.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η αυτοβιογραφική ταινία για τον Elton John αντιμετώπισε προβλήματα λογοκρισίας και στη Ρωσία. Για την προβολή της στις ρωσικές αίθουσες αφαιρέθηκαν οι σκηνές με το ομοφυλοφιλικό σεξ και τα ναρκωτικά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ίδιου του τραγουδιστή.

Όσο για τη Σαμόα, δεν είναι η πρώτη φορά που απαγορεύει ταινία που αναφέρεται στη ζωή ενός gay:  το 2008 είχε απογορευτεί η ταινία «Milk» στην οποία ο Sean Penn υποδυόταν τον ομοφυλόφιλο ακτιβιστή Harvey Milk, που αγωνιζόταν για τα δικαιωμάτα των ομοφυλοφίλων.

View this post on Instagram

Summer's biggest spectacle has arrived! Experience #Rocketman in theatres now.

A post shared by Rocketman (@rocketmanmovie) on Jun 7, 2019 at 1:47pm PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα