Ελένη Ασημάκη: Η εξομολόγηση για τον θάνατο της μητέρα της και οι λεπτομέρειες για την ασθένεια που δεν της επέτρεψε να συνεχίσει στο GNTM 2

11:01 16/10/2019 - Πηγή: People

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 15 Οκτωβρίου η Ελένη Ασημάκη, η νεαρή κοπέλα που είχε εντυπωσιάσει τους κριτές του GNTM 2, ωστόσο δεν μπόρεσε να μπει στο σπίτι λόγω του προβλήματος υγείας της.

Το νεαρό μοντέλο μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε όταν έχασε τη μητέρα της σε ηλικία 8 ετών, ενώ ο πατέρας της ήταν απών. Όπως είπε δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια με την οποία έμεινε μέχρι το Γυμνάσιο,

ενώ τώρα ζει με τα αδέρφια της.

«Ξέρω ότι η μητέρα μου όταν ήρθε στην Ελλάδα γνώρισε τον πατέρα μου, αλλά δεν ξέρω πολλά για τον πατέρα μου. Η μαμά μου ήρθε από τη Νιγηρία για σπουδές, σπούδασε αγγλική φιλολογία και αποφάσισε να μείνει εδώ. Έχω άλλα τρία αδέρφια, που γεννήθηκαν στη Νιγηρία, από άλλο πατέρα, και μετά από κάποια χρόνια τους έφερε εδώ.

Ο πατέρας μου έλειπε, δεν ήταν μαζί μας στο σπίτι. Τον θυμάμαι εμφανισιακά, αλλά δεν θυμάμαι στιγμές μαζί του. Στην ουσία μεγάλωσα με τη μητέρα μου και τα αδέρφια μου. Έχασα τη μητέρα μου όταν ήμουν 8 ετών. Είχε πάθει εγκεφαλικό, κάπως το ξεπέρασε στο νοσοκομείο, αλλά μετά από δύο-τρεις εβδομάδες, κι ενώ η πορεία της ήταν σταθερή, “έφυγε” από καρδιακό.

Τα αδέλφια μου, μου έκρυβαν ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει, αρχικά μου έλεγαν ότι έχει πάει ταξίδι. Το έμαθα όταν έφτασα 12 χρονών. Μετά δόθηκα σε ανάδοχη οικογένεια. Κάθε Σαββατοκύριακο πήγαινα στα αδέρφια μου. Έφυγα από αυτή την οικογένεια με το που μπήκα στο Γυμνάσιο. Γύρισα στα αδέρφια μου. Τώρα ζω με την αδερφή μου, γιατί τα αγόρια κάθε καλοκαίρι φεύγουν. Είναι σεφ».

Στη συνέχεια ανέφερε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το οποίο την αναγκάζει να μεταγγίζεται κάθε 14 ημέρες, και μάλιστα ήταν αυτό που στάθηκε αφορμή για να μείνει εκτός του GNTM.

«Είναι μια ανωμαλία στο αίμα. Στην ουσία τα αιμοσφαίριά μου έχουν σχήμα δρεπανιού και όταν περνάνε τα αιμοσφαίρια από τις αρτηρίες, επειδή έχουν αυτό το σχήμα, βουλώνουν με αποτέλεσμα να μην περνάει οξυγόνο. Κι έτσι δημιουργείται η κρίση της δρεπανοκυτταρικής που είναι επώδυνες κρίσεις, σε διάφορα μέρη του σώματος.

Για να το ξεπεράσεις αυτό χρειάζεται να μπεις στο νοσοκομείο. Να σου κάνουν εισαγωγή με ενδοφλέβια παυσίπονα, ορούς και μεταγγίσεις. Επειδή σε μικρή ηλικία πάθαινα συχνά αυτές τις κρίσεις, με τους γιατρούς αποφασίσαμε να μπαίνω σε μεταγγίσεις κάθε 14 μέρες. Το γνωρίζαμε αυτό από όταν είχα γεννηθεί αλλά δεν ήταν τόσο έντονο. Όσο ήμουν στην ανάπτυξη έγινε έντονο όλο αυτό και πάθαινα τις κρίσεις.

Το κάνω αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια, κάθε 14 ημέρες. Πάω από το πρωί και φεύγω το μεσημέρι. Δεν είναι επώδυνο. Η πρώτη μετάγγιση ήταν επώδυνη, πονούσα όταν περνούσε το αίμα. Τώρα το έχω συνηθίσει. Μετά πάω σπίτι και ξαπλώνω. Την επόμενη ημέρα είμαι μια χαρά».


Keywords
Τυχαία Θέματα