Φράνκο Τζεφιρέλι: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον σκηνοθέτη

18:09 18/6/2019 - Πηγή: People

Θλίψη από την απώλεια του Φράνκο Τζεφιρέλι που έφυγε σε ηλικία 96 ετών. Σχεδόν 1.500 άνθρωποι βρέθηκαν στο εσωτερικό του Ντουόμο, αλλά πολλοί περισσότεροι συγκεντρώθηκαν περιμετρικά του φημισμένου μνημείου της πρωτεύουσας της Τοσκάνης για το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο σκηνοθέτη.

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, βυθίζοντας σε θλίψη όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

#Videographic | Crowds Lined Up in Central

Florence For Farewell to Italian film director Franco Zeffirelli#RIPZeffirelli #FrancoZeffirelli pic.twitter.com/ZshwbPCfnE

— 7D News (@7Dnews) June 18, 2019

«Ο Μαέστρο Τζεφιρέλι δεν είναι μόνο ένας καλλιτέχνης αλλά μια ιδιοφυΐα. Εκπροσώπησε τη Φλωρεντία στον κόσμο, αλλά και τον κόσμο στη Φλωρεντία. Αγαπούσε την πόλη αυτή», δήλωσε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα.

Η κηδεία του σκηνοθέτη έγινε παρουσία των δυο γιών του, Λουτσιάνο και Πίπο, και μερικών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους ο υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι.

Ο σκηνοθέτης, τελευταίος των μεγάλων Ιταλών κινηματογραφιστών της γενιάς του, θα ταφεί μέσα στο οικογενειακό παρεκκλήσι του κοιμητηρίου των Αγίων Θυρών της Φλωρεντίας.

L'ultimo abbraccio nel duomo di #Firenze a #FrancoZeffirelli, morto a 96 anni. Oltre 7mila le persone che hanno reso omaggio al grande maestro nella camera ardente a #PalazzoVecchio pic.twitter.com/4F1mgp9rrq

— Tg2 (@tg2rai) June 18, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα