Γιάννης Παντελεάκης: «Καμαρώνω πραγματικά τον άτυπο τίτλο του ‘’δημοτικού μπαμπά’’»

23:09 19/5/2019 - Πηγή: People

Από τον Πάνο Γεωργίου,

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, ένας θεσμός που οι περισσότεροι δεν θα στοιχημάτιζαν πως θα μακροημερεύσει, ανθίζει ξανά και ο Γιάννης Παντελεάκης εξηγεί στο People τον τρόπο. Είναι η πιο γνωστή έκθεση ανθέων και φυτών στην Ελλάδα. Και, παρόλο που είναι πλέον 65 ετών, παραμένει ζωντανή και ακμαία. Ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς που βρέθηκε φέτος στο τιμόνι της βρήκε εκείνες τις συνιστώσες που θα έκαναν το κοινό, όχι μόνο

της πόλης, να σηκωθεί από τον καναπέ και να την επισκεφτεί.

Ποιο ήταν το στοίχημά σου όταν αναλάμβανες το τιμόνι της Ανθοκομικής Έκθεσης;

Το στοίχημά μου ήταν πολλαπλό. Έπρεπε να προλάβω τον χρόνο, αφού ανέλαβα Πρόεδρος της Ανθοκομικής τρεις μήνες πριν την έναρξή της. Στόχος μας, η διοργάνωση να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των νεαρότερων ηλικιών. Γι’ αυτό και σχεδιάσαμε ένα πιο «δροσερό» πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων. Τα καταφέραμε! Το Άλσος γέμισε με νέους που απόλαυσαν τις συναυλίες και δοκίμασαν βραβευμένο street food από τις καλαίσθητες καντίνες που φιλοξενεί για πρώτη φορά το Άλσος σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχημένη διοργάνωση της 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, με την οποία θα κλείσει η πρώτη μου θητεία ως Δημοτικού Συμβούλου με τη Διοίκηση του Συνδυασμού «Γεώργιος Θωμάκος, Δύναμη Ελπίδας Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης».

photo credit: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Πρόκειται για έναν θεσμό 65 ετών. Δεν θεώρησες πως είναι μακριά από εσένα, έναν νέο άνθρωπο που θέλει να προσφέρει;

Πάντα μπορείς να προσφέρεις σε ό,τι αγαπάς και έχεις τη δυνατότητα να το εμπλουτίσεις με τη δική σου οπτική. Οι άνθρωποι πλέον είναι πιο εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Το Άλσος της Κηφισιάς εφοδιάστηκε φέτος με το «έξυπνο» παγκάκι, το οποίο λειτουργεί με συσσώρευση ηλιακής ενέργειας, ως φορτιστής ηλεκτρικών συσκευών (κινητό, Η/Υ) και αποκτά ιδιαίτερο χρώμα τη νύχτα. Το free wi-fi για τους επισκέπτες είναι επίσης δεδομένο. Πολλές δράσεις ανανεώνουν την εικόνα της «Ανθοκομικής» και πιστεύω ότι ικανοποιούν ένα ευρύτατο κοινό. Οι αναμνήσεις μου από την Έκθεση συνδέονται με μια αίσθηση απόλυτης χαράς και ομορφιάς μέσα στο γεμάτο λουλούδια Άλσος της Κηφισιάς. Ειδικά τα παιδιά που επισκέπτονται την Ανθοκομική Έκθεση ενθουσιάζονται με το θεματικό πρόγραμμα «Κήποι του Μέλλοντος». Παρακολουθούν μια προσομοίωση ενός μελλοντικού κήπου στη Σελήνη, μέσα σε τεράστιο θόλο. Επισκέπτονται τον περίπου 100 τ.μ. παιδότοπο που στήσαμε σε συνεργασία με την Playmobil κ.ά. Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ένας νέος άνθρωπος με ιδέες και όραμα μπορεί να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση σε οποιονδήποτε θεσμό, ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο που αντέχει στο χρόνο, λόγω της προσαρμογής του στις ανάγκες αλλά και στο πολιτισμικό πλαίσιο της κάθε εποχής.

Πόσοι άνθρωποι υπολογίζεται πως πέρασαν τις πύλες της Έκθεσης φέτος;

Ο αριθμός των επισκεπτών έχει πολλαπλασιαστεί. Μόνο την Πρωτομαγιά επισκέφτηκαν το Άλσος πάνω από 20.000 άτομα. Η τελική αποτίμηση θα γίνει μετά τις 19 Μαΐου, όπου και θα κλείσουν οι πύλες της 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης.

Ποιο είναι εκείνο για το οποίο καμαρώνεις παραπάνω στην πορεία σου;

Καμαρώνω πραγματικά τον άτυπο τίτλο του «δημοτικού μπαμπά» που μου χάρισαν, τις ζεστές αγκαλιές των παιδιών των παιδικών σταθμών και την αποδοχή των γονέων στο πρόσωπο και στην προσπάθειά μου. Αισθάνομαι ικανοποίηση και πληρότητα όταν ένας δύσκολος στόχος μου πραγματοποιείται. Σε έναν προσωπικό απολογισμό των τελευταίων τεσσάρων ετών της ενασχόλησής μου με τα κοινά θα αναφέρω ότι από τη στιγμή που ορίστηκα Εντεταλμένος της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Κηφισιάς πετύχαμε τους εξής στόχους: Τρεις νέοι άρτια εξοπλισμένοι Παιδικοί Σταθμοί λειτούργησαν για την εξυπηρέτηση των νηπίων του Δήμου μας, ανάμεσά τους και η εμβληματική Βίλα Μιχλ, για τη μετατροπή της οποίας ο Δήμος Κηφισιάς έλαβε χρυσό βραβείο από τη διοργάνωση των «Best City Awards». Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία του τέταρτου παιδικού σταθμού, ενώ όλοι οι υπάρχοντες Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ανακαινίστηκαν ανάλογα με τις ανάγκες τους και εκσυγχρονίστηκαν. Το ειδικά διαμορφωμένο σχολικό λεωφορείο του Δήμου ήδη εξυπηρετεί τα νήπια τεσσάρων παιδικών σταθμών της Κηφισιάς και έπεται συνέχεια. Η θεσμοθέτηση της Ενιαίας Καλοκαιρινής Γιορτής με τη συμμετοχή των παιδιών και των έντεκα δημοτικών παιδικών σταθμών εξελίχθηκε σε αγαπημένο θεσμό. Υπήρξε για μένα αλλά και για τους 2.500 θεατές που παρακολουθούν τη γιορτή κάθε χρόνο μια πρωτόγνωρη εμπειρία η εικόνα 500 παιδιών κάτω των πέντε ετών να συνεργάζονται μεταξύ τους με άψογα αποτελέσματα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού των παιδικών σταθμών, με τους οποίους έχω τη χαρά να συνεργάζομαι τα τελευταία πέντε χρόνια. Οργάνωσα και συντόνισα τη συνεργασία δημοσίων και ιδιωτικών σταθμών της Κηφισιάς των οποίων τα παιδιά εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην πρωτότυπη δράση για την ειρήνη του Παγκόσμιου Οργανισμού «White Card – Peace and Sport» που εδρεύει στο Μονακό.

Τι είναι αυτό που σε εντυπωσιάζει περισσότερο στη φετινή έκθεση;

Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που το κοινό αγκάλιασε τις προτεινόμενες δράσεις. Επαναφέραμε την δράση των «Ανθεστηρίων» που είχε καταργηθεί. Την αναδιοργανώσαμε την αναβαθμίσαμε και το ενδιαφέρον υπήρξε τεράστιο, αφού 400 παιδιά παρέλασαν ντυμένα λουλούδια σκορπίζοντας ροδοπέταλα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και συνοδευόμενα από μια ασυνήθιστη Bubble Parade, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Έθνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα