Ισπανία-Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου – Εποποιίες από Σκόλα και Μαρκ Γκασόλ

17:18 13/9/2019 - Πηγή: People

Τελικά το χειρότερο δεν είναι να αποκλειστείς από τις ΗΠΑ. Το χειρότερο είναι να τις αποκλείσεις. Το γράφουμε αυτό γιατί όπως συνέβη με την Ελλάδα το 2006, έτσι συνέβη και με τη Γαλλία πριν από λίγο στο ματς με την Αργεντινή.

Οι Γάλλοι ήττηθηκαν πολύ πιο εύκολα απ΄αυτό που θα περίμενε κανείς μετά τη νίκη επί των Αμερικάνων. Mε τον Λούις Σκόλα να είναι ξανά ο μπροστάρης για τους

Γκαούτσος με 28 πόντους (στα highlight του τουρνουά η αγκαλιά με τον Μανού Τζινόμπιλι μετά το τέλος του ματς) η Αργεντινή πήγε στον τελικό με το 80-66 επί των Τρικολόρ κι επισφράγισε την καλύτερη πορεία της σε οποιαδήποτε διοργάνωση μετά το Μουντομπάσκετ του 2002.

Για τους Γάλλους, ο σταθερός Φουρνιέ και ο Ντιλίκινα ηγήθηκαν στο σκορ για την αγνώριστη Γαλλία με 16 πόντους έκαστος.

Στον θα έχουμε γιγαντομαχία Λατίνων, αφού απέναντι στην Αργεντινή θα τεθεί η Ισπανία. Μια ομάδα που τα τελευταία 15 χρόνια έχει λείψει μόλις δύο φορές από την τετράδα των μεγάλων διοργανώσεων, μια ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα και τώρα είπε να τα περάσει κι ένα δεύτερο χέρι.

Οι Ισπανοί δεν φαίνονταν στα ματς της πρώτης φάσης ότι θα πάνε στον τελικό. Κι όμως, με τη νίκη επί της Σερβίας απέφυγαν τους Αργεντίνους στους 8, έπαιξαν με τους Πολωνούς κι έφτασαν στους 4 για να αναμετρηθούν με την πολύ δυνατή Αυστραλία.

Οι Αυστραλοί προηγήθηκαν μέχρι και με 12 πόντους, αλλά οι Ισπανοί αντεπιτέθηκαν και σε συνδυασμό με τις αστοχίες των Αυστραλών, αλλά και των διαιτητών εις βάρος των Καγκουρό, νίκησαν με 95-88 και πήγαν σε ακόμα έναν τελικό Παγκοσμίου. Είναι ο πρώτος τελικός μετά απ΄αυτόν του 2006, όπου κέρδισαν την Ελλάδα με 70-47. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ισπανούς ήταν κι εδώ ένας βετεράνος, ο Μαρκ Γκασόλ που σκόραρε 33 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν ο τρομερός Ρούμπιο με 19 κι ο Γιουλ με 17. Από την άλλη, η Αυστραλία τα περίμενε όλα από τον Πάτι Μιλς που έβαλε 34.

Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 15:00, ενώ Γαλλία και Αυστραλία θα παίξουν για το χάλκινο στον μικρό τελικό λίγο νωρίτερα, στις 11:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα