Τα επτά «θανάσιμα αμαρτήματα» που κάνουν οι εταιρείες στα social media

13:21 6/7/2019 - Πηγή: People

Παραφράζοντας το περιβόητο «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω» του Ρενέ Ντεκάρτ, σήμερα θα έλεγε κανείς ότι ισχύει το «Έχω ψηφιακή ταυτότητα, άρα υπάρχω». Στην εποχή που το ίντερνετ είναι ο βασιλιάς, όποιος συνειδητά απέχει από αυτό και δεν έχει συστηματική παρουσία στα social media, είναι εξ ορισμού κοινωνικά αποκλεισμένος. Ο αντίκτυπος είναι ακόμη μεγαλύτερος ιδίως αν μιλάμε για μια επιχείρηση, η οποία προκειμένου να πουλήσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της χρειάζεται να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό.

Και ενώ πριν

από λίγα χρόνια τα διαφημιστικά budget συνέχιζαν να απορροφώνται από τα παραδοσιακά μέσα, με τη μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνεται από την τηλεόραση και τα περιοδικά, σήμερα τα τμήματα μάρκετινγκ καταρτίζουν τη στρατηγική τους λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη δυναμική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, οι διοικήσεις πολλών εταιρειών, ορμώμενες από την επιθυμία να αυξήσουν τις πωλήσεις, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, δαπανώντας όμως το ελάχιστο δυνατό, αρνούνται να απευθυνθούν στους ειδικούς και πέφτουν στη λούπα ότι μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Ως εκ τούτου ή «καίνε» το προϊόν λόγω υπερέκθεσης και απουσίας μη στοχευμένης στρατηγικής ή οι ενέργειες που κάνουν δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή και πέφτουν στο κενό.

Δύο experts στον τομέα τους, με μακρά εμπειρία στην επικοινωνία και τα social media, μιλούν στο fortunegreece.com και αποκαλύπτουν τα 7 «θανάσιμα» αμαρτήματα που κάνουν πολύ συχνά οι εταιρείες στα social media.

Διαβάστε τη συνέχεια στο fortunegreece.com 

Keywords
Τυχαία Θέματα