Ξυδάκης - Χατζάκης: 1-0

Απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του Δ´ τμήματος του ΣτΕ το αίτημα του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη που ζητούσε να «παγώσει» προσωρινά η απόφαση της ηγεσίας του υπουργού Πολιτισμού, με την οποία παύθηκε από την θέση που κατείχε.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζάκης έχει προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να παγώνει η υπουργική απόφαση με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, να ανασταλεί προσωρινά η επίμαχη απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου

Πολιτισμού μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ για την παύση των καθηκόντων του, αλλά και να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται, οτι η προσφυγή του κ. Χατζάκη θα συζητηθεί στις 27 Οκτωβρίου 2015, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Πισπιρίγκο, ενώ έως τότε (27.10.2015) δεν αποκλείεται να έχει εκδοθεί και προσωρινή απόφαση επί της αίτησης που ζητά την αναστολή της απόφασης της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Σοφία Σπίγγου

Keywords
Τυχαία Θέματα