Καταργεί τον κουκουλονόμο η κυβέρνηση!

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την κατάργηση του κουκουλονόμου όπως ίσχυε μέχρι σήμερα ανακοίνωσε πριν από λίγο από τη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διατηρώντας την κουκούλα ως επιβαρυντική περίσταση μόνο στο αδίκημα της ληστείας. Επί της ουσίας η κυβέρνηση και ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε αποδεκτή την τροπολογία που έχουν καταθέσει εδώ και καιρό 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως κομβικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και η τοποθέτηση των ΑΝ.ΕΛ οι οποίοι τάχθηκαν

υπέρ της κατάργησης του κουκουλονόμου. «Η θέση μου είναι ότι η σχετική ρύθμιση για τον κουκουλονόμο πρέπει να καταργηθεί με μία εξαίρεση. Θα πρέπει να διατηρηθεί ως επιβαρυντική περίσταση η κουκούλα στη ληστεία. Η διατήρηση ως επιβαρυντικής περίστασης της κάλυψης του προσώπου, στο έγκλημα της ληστείας μπορεί να έχει προληπτική δύναμη αλλά και να καταδείξει τη μεγάλη απαξία της ελληνικής κοινωνίας στο συγκεκριμένο αδίκημα» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Αντιθέτως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή τη δεύτερη τροπολογία με την οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να μην είναι υποχρεωτική η λήψη γενετικού υλικού από κατηγορουμένους. «Η θέση ότι η λήψη δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική δεν βρίσκει σύμφωνο το Υπουργείο. Θα είναι υποχρεωτική. Η λήψη DNA θα γίνεται όμως με τρόπο που σέβεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, παρουσία τεχνικού συμβούλου και με διάταξη εισαγγελικού ή ανακριτικού οργάνου» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα