Καταστράφηκε από τσουνάμι η χαμένη Ατλαντίδα ;

Για περισσότερο από 2.000 χρόνια οι ειδικοί πίστευαν ότι η χαμένη Ατλαντίδα, είναι μια πόλη χαμένη στα άδυτα της θάλασσας. Κατά καιρούς πολλοί εξερευνητές ταξέιδεψαν σε Κρήτη, Μάλτα και Σικελία προσπαθώντας να βρουν τη μητρόπολη του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με τις περιγραφές του φιλόσοφου Πλάτωνα.

O Γερμανός Michael Hubner έδωσε μια άλλη οπτική στο θέμα της χαμένης Ατλαντίδας. Πιο αναλυτικά ο ειδικός ισχυρίστηκε, πως η Ατλαντίδα χάθηκε μετά από ένα ισχυρό τσουνάμι, το οποίο άφησε μόνο ερείπια

της χαμένης πόλης. Τα ερείπια όμως παραμένουν ανεξερεύνητα πιθανότατα κοντά σε ακτή του Μαρόκο. Με τη βοήθεια υπολογιστών και μαθηματικών, ο Hubner διαμόρφωσε τη θεωρία του βάση των ακριβών συντεταγμένων και λοιπών στοιχείων που είχε αναφέρει ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος στους διαλόγους του ''Τιμαίος και Κριτίας'' και οι οποίοι δίνουν συνολικά 51 στοιχεία για τη μυστηριώδη μητρόπολη της αρχαιότητας.

Κομβικό σημείο στην έρευνα είναι η αναφορά πως η Ατλαντίδα απέχει 3.100 μίλια από την Αθήνα . Η έκταση της περιοχής περιλαμβάνει τις περιοχές Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Χρησιμοποιώντας αυτές τις λεπτομέρειες ο Γερμανός ειδικός έθεσε με τη βοήθεια προγράμματος του ηλεκτρονικού υπολογιστή μετρήσεις σε ένα χάρτη διαιρώντας την περιοχή σε 400 τετράγωνα.

Ο Hubner κατέληξε στο συμπέρασμα πως η περιοχή με τις περισσότερες ενδείξεις για τα ερείπια της χαμένης Ατλαντίδας είναι η πεδιάδα Souss Massa στο Μαρόκο και απέχει περίπου 100 μίλια νότια του Μαράκες.

Ο Hubner διατύπωσε τη θεωρία του το 2008. Πριν πεθάνει το 2013 γνώρισε τον Adams τον οποίο και πήρε στην ακριβή τοποθεσία που είχε επισημάνει από τους υπολογισμούς του.
Η θεωρία διαφέρει από πολλές υποθέσεις που τοποθετούν την Ατλαντίδα ως μια χαμένη πόλη κάτω από τη θάλασσα, όπως περιγράφεται από τον Πλάτωνα.
Επίσης, το Μαρόκο έχει ιστορικά στοιχεία που δεν έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα από τους αρχαιολόγους, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία για την χαμένη πόλη!

Ο Adams περιγράφει λεπτομερώς στο βιβλίο του ''Συνάντησε με στην Ατλαντίδα'' τόσο θεωρίες του Hubner όσο και δικές του εκτιμήσεις σχετικά με τη χαμένη μητρόπολη της αρχαιότητας

Keywords
Αναζητήσεις
ατλαντιδα
Τυχαία Θέματα