Διπλή ρωγμή στην κυβέρνηση: Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ - Δεν έστειλε ψήφο η Ζωή

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες από τις εκλογές για να επέλθει η πρώτη σοβαρή ενδοκυβερνητική ρωγμή καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν τόσο την τροπολογία για την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό αλλά και την τροπολογία φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων στο Μέγαρο Μουσικής.

Όσον αφορά την τροπολογία με την οποία επανακαθορίζονται όροι για την ανέγερση

τεμένους στον Βοτανικό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έμειναν σταθεροί στην άποψή τους περί άκαιρης και άσχετης με το νομοσχέδιο τροπολογίας και την καταψήφισαν –το ίδιο έκανε και η Χρυσή Αυγή-, η τροπολογία όμως υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ και πέρασε. Στην τροπολογία για τις διευκολύνσεις στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών οι ΑΝ.ΕΛ επίσης διαφοροποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας και αυτή την τροπολογία η οποία όμως υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι ψήφισαν «παρών» ενώ η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νέα ερωτήματα προκαλεί η στάση της Προέδρου της Βουλής η οποία αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται από χθες στη Λισαβόνα 2ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Ένωσης για τη Μεσόγειο κάτι που σημαίνει ότι στις δύο σημερινές ονομαστικές ψηφοφορίες θα έπρεπε να ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου ευρισκόμενη εφόσον βρισκόταν σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό.

Όμως αυτό δεν συνέβη καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έστειλε επιστολική ψήφο ούτε στην πρωινή ονομαστική επί της αρχής ούτε στη βραδινή επί των άρθρων και των τροπολογιών προκαλώντας έτσι νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση αλλά και στη Βουλή καθώς όλοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή για αποδοκιμασία του νομοσχεδίου Μπαλτά-Κουράκη.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Κωνσταντοπούλου διαφοροποιείται σε ονομαστική ψηφοφορία.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε στείλει επιστολική ψήφο ούτε κατά την ψήφιση των βουλευτικών τροπολογιών στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, για τις οποίες μία ημέρα νωρίτερα είχε εκφράσει τη διαφωνία της ενώ κατά την ψήφιση άρθρου του αθλητικού νομοσχεδίου του κ. Κοντονή είχε φωνάξει επιδεικτικά «ΑΠΟΧΗ».

Keywords
Τυχαία Θέματα