Συνετρίβη Τουρκικό Phantom

Ένα διθέσιο εκσυγχρονισμένο μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II “Terminator” της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία τουρκικών «ανοικτών» πηγών, συνετρίβη χθες το απόγευμα και οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι στο τοπικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Το μείζον αυτό αεροπορικό συμβάν συνέβη περίπου στις 15:15, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, και ενώ το μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση σε περιοχή που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την κωμόπολη Kangal του νομού Σεβάστειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο χειριστές πρόλαβαν

να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος τους, κάνοντας χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους, ωστόσο χτύπησαν σοβαρά, καθώς φαίνεται ότι η εγκατάλειψη πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες παραμέτρους πτήσεως, τα αλεξίπτωτα αναπτύχθηκαν κανονικώς και εντοπίστηκαν από τους κατοίκους από τους οποίους και μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος ήταν ένα από τα 30 εναπομείναντα εκσυγχρονισμένα Phantom της Τουρκικής ΠΑ, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιθετικές αποστολές προσβολής επίγειων στόχων

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα