47 Ronin Review

47 εξόριστοι αναζητούν την εκδίκηση για το θάνατο του άρχοντά τους.

Στην Ιαπωνία, την εποχή των σαμουράι, στην πολιτεία του Άκο ένα παιδί βρέθηκε στο δάσος μισοπεθαμένο, ο Κάι. Ο πατέρας του ήταν Άγγλος ναυτικός και η μητέρα του χωριατοπούλα, παρόλα αυτά δεν μεγάλωσε με τους γονείς του, ενώ πολλοί έλεγαν πως οι ίδιοι οι δαίμονες το εκπαίδευσαν να σκοτώνει. Όλοι τον περιφρονούσαν εκτός από τον άρχοντα Ασάνο, ο αρχηγός της πολιτείας του Άκο και η κόρη του, για την οποία έτρεφε συναισθήματα. Μια μέρα όμως, ένας

Σόγκουν επισκέφτηκε το Άκο με στόχο να το κατακτήσει δόλιους τρόπους και να ορίσει δικό του ηγέτη. Έτσι με την βοήθεια μιας μάγισσας κατάφερε να παγιδεύσει τον άρχοντα Ασάνο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε θάνατο. Οι πιστοί του σαμουράι υποβαθμίστηκαν σε ρόνιν, δηλαδή πρώην σαμουράι και εξορίστηκαν ενώ τους απαγορεύθηκε να αναζητήσουν εκδίκηση. Ο Οίσι, ο νόμιμος διάδοχος του Ασάνο καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης, ενώ ο Κάι πουλήθηκε για σκλάβος. Ένα χρόνο μετά, ο Οίσι ελεύθερος προσπάθησε να συγκεντρώσει τους εναπομείναντες ρόνιν για να πάρουν πίσω το Άκο.

Η ταινία διαρκεί δύο ώρες περίπου και περιέχει πολλές σκηνές δράσης, αλλά όχι αρκετές. Στην αρχή μάλιστα η πλοκή εξελίσσεται πολύ αργά με αποτέλεσμα να θυμίζει Ιαπωνικό love story παρά ταινία περιπέτειας. Επιπλέον, οι σχετικές εικόνες και το trailer ανέβασε το hype σε επίπεδα υπερπαραγωγής, δυστυχώς όμως αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών μας. Για παράδειγμα, χαρακτήρες από την αφίσα παραμελήθηκαν και είχαν ελάχιστο χρόνο προβολής, πράγμα που σημαίνει πως τοποθετήθηκαν για να ελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού και όχι γιατί διέθεταν σημαντικό ρόλο. Από την άλλη, αξίζει να αναφερθεί πως η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, στους 47 Ronin της Ιαπωνίας που αψήφησαν την εντολή του Σόγκουν και πήραν εκδίκηση για τον θάνατο του άρχοντα τους. Η ιστορία τους είναι διάσημη στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και η 14 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στην μνήμη τους.

Τέλος, το cast αποτελείται από δυναμικούς ηθοποιούς, με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves στον ρόλο του Κάι. Οι υπόλοιποι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ασία, αλλά εξίσου ταλαντούχοι. Έτσι έχουμε τον Hiroyuki Sanada να υποδύεται τον Οίσι, την Ko Shibasaki στον παιδικό έρωτα του Κάι, τον ρόλο του κακού ηγέτη έχει ο Tadanobu Asano και της μοχθηρής μάγισσας η Rinko Kikuchi, ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη καθόταν ο Carl Rinsch. Η ταινία αποτελεί μια άριστη αναδρομή στην ιστορία της Ιαπωνίας 500 χρόνια πριν, δυστυχώς αν πάτε να την δείτε νομίζοντας πως θα χορτάσατε δράση και μάχες, καλύτερα να αναθεωρήσετε.


Επίσημη Ιστοσελίδα: http://www.47roninmovie.co.uk

Σκηνοθέτης: Carl Rinsch

Ηθοποιοί: Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Ko Shibasaki, Tadanobu Asano, Rinko Kikuchi

Βαθμολογία IMDb: 6.7

Βαθμολογία busted: 7

Keywords
Τυχαία Θέματα