Hybrid Memory Cube: οι νέες μνήμες από την Micron

Η Micron ανέπτυξε τις Hybrid Memory Cube, τις μνήμες που εγγυημένα θα αλλάξουν τις επιδώσεις των υπολογιστών.

Η Micron είναι μία εταιρία με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στους υπολογιστές και στην νανοτεχνολογία. Η συμβολή της στην τεχνολογία των υπολογιστικών συστημάτων είναι μεγάλη και μακροχρόνια, ενώ σίγουρα χρησιμοποιούμε καθημερινά προϊόντα της ακόμα και χωρίς να το ξέρουμε. Μια από τις τελευταίες τεχνολογίες που αναπτύσσει είναι οι Hybrid Memory Cube, ή για συντομία HMC, μνήμες RAM

μικρών διαστάσεων αλλά μεγάλων επιδόσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι HMC είναι κατασκευασμένες με τεχνολογία vertical DRAM, δηλαδή τα τσιπ της μνήμης είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο πετυχαίνοντας έτσι χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και μειωμένο latency, δηλαδή μειωμένο χρόνο ανταπόκρισης λόγω της φυσικής απόστασης που πρέπει να διανύσει η πληροφορία. Κάθε τσιπ έχει χωρητικότητα 512 MB και στοιβάζονται σε τετράδες για να δημιουργίσουν μια μνήμη 2 GB, ενώ περιμένουμε και έκδοση των 4 GB. Οι επιδώσεις της είναι αρκετά αξιοθαύμαστες καθώς αγγίζουν τα 160 GB/s. Αν θέλετε ένα μέτρο σύγκρισης, μια DDR3 φτάνει τα 11 GB/s ενώ μια DDR4 τα 24 GB/s. Σε θέμα κατανάλωσης, είναι 70% οικονομικότερη από μια DDR3, μικρή διαφορά για έναν προσωπικό υπολογιστή όμως αρκετά υπολογίσιμη σε μια επιχείρηση που κάνει εκτεταμένη χρήση υπολογιστών.

Μπορείτε να δείτε ένα ενδιαφέρον timelime για την συνεισφορά της Micron εδώ, ενώ ακολουθεί ένα βίντεο για την προοπτική της.

Keywords
Τυχαία Θέματα