PS4: Πως να δημιουργήσετε το δικό σας φτηνό headset

H μόδα των headsets δεν είναι κάτι καινούριο αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς ότι η ζήτηση τους τελευταίους μήνες είναι αυξημένη, iδιαίτερα μετά την κυκλοφορία των Xbox One και PS4. Οι hardcore PC gamers μπορούν ελεύθερα να αρχίσουν να γελάνε αφού το headset είναι μόνιμο εργαλείο τους αποδοκιμάζοντας συχνά τους console gamers ,που όταν οι τελευταίοι αγοράζουν ένα ακριβό headset νιώθουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική.

Στο θέμα μας τώρα, η Sony

με το Dualshock 4 έκανε ομολογουμένως καλή δουλειά διαθέτοντας θύρα mini jack όπου μπορούμε να συνδέσουμε οποιαδήποτε headphones, οπότε με πολύ απλό τρόπο μπορούμε να έχουμε στα αυτιά μας μέσω του χειριστήρίου ήχο και συνομιλία.

Παρόλα αυτά, η ποιότητα του ήχου διαφέρει αρκετά και προς το καλύτερο όταν χρησιμοποιούμε τα επίσημα ακουστικά Gold Wireless Headset 7.1 VSS (βλέπε unboxing video παραπάνω) που κυκλοφόρησε η Sony για το PS4 είτε όταν χρησιμοποιούμε κάποιο άλλο ποιοτικό headset τρίτης εταιρίας, είτε ενσύρματο είτε ασύρματο. Στην πρώτη περίπτωση το κόστος ξεκινάει από τα 100 ευρώ, για ένα usb headset ενσύρματο, ενώ στην δεύτερη ξεφεύγουμε αρκετά.

Το παραπάνω με προβλημάτισε πριν λίγους μήνες και αγόρασα εν τέλει τα Gold Wireless Headset 7.1 VSS αλλά δεν έμεινα μόνο εκεί γιατί ήθελα να βρω έναν τρόπο να συνδέσω εύκολα και οικονομικά κάποια καλά headset που διαθέτω για PC αλλά είναι με τα κλασσικά δύο(2) βύσματα 3.5mm mini jack, ένα για ακουστικά και ένα για μικρόφωνο. H απάντηση στον προβληματισμό μου ήρθε από το eBay όπου ανακάλυψα το παρακάτω gadgetάκι στην τιμή των μόλις 2$, κάτι παραπάνω από 1 ευρώ δηλαδή.

Το συγκεκριμένο αποτελεί μία εξωτερική κάρτα ήχου USB με δυνατότητα να αναπαράγει 7.1 VSS (Virtual Surround Sound) ενώ διαθέτει και φυσικά πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης αλλά και σίγασης ήχου ή μικροφώνου.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε την κάρτα ήχου σε μία θύρα USB του PS4 και κατευθείαν, μιας και η κονσόλα την αναγνωρίζει αυτόματα, θα έχετε ήχο και συνομιλία στο κεφάλι σας. Πλέον το καλό headset που είχατε στο PC και δεν μπορούσατε να το αξιοποιήσετε στην κονσόλα σας γιατί διέθετε δύο βύσματα mini jack, ένα για τον ήχο και ένα για το μικρόφωνο, μπορείτε να το συνδέσετε στην παράπανω κάρτα και έπειτα κατευθείαν στο PS4.

Το συγκεκριμένο gadgetάκι ενδέχεται να λειτουργεί και πέρα από το PS3, PS4 ίσως και στο Xbox One/360; Το σίγουρο είναι ότι θα το δοκιμάσουμε και θα επανέλθουμε εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να την εκφράσετε με ένα σχόλιο παρακάτω.

Keywords
Αναζητήσεις
πως συνδεω ακουστικα στο ps4, πως θα συνδεδω headset δτο ps4
Τυχαία Θέματα