Bewise: Στην τηλεργασία στρέφονται οι επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού

11:24 11/3/2020 - Πηγή: Fortune

Σημαντικά οικονομικά μεγέθη και υλοποίηση έργων για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, χαρακτηρίζουν την πορεία της BEWISE μέσα στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της. Μόλις τους πρώτους τέσσερις μήνες λειτουργίας της το 2018, είχε τζίρο 400 χιλ. ευρώ, το 2019 2,3 εκ. ευρώ, ενώ για το 2020 οι πωλήσεις προβλέπεται να αγγίξουν τα 3,2 εκ. ευρώ. Η ελληνική εταιρεία Πληροφορικής που αναλαμβάνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων,

από όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Αύγουστο του 2018, έχει παραδώσει 280 έργα σε 162 πελάτες και απασχολεί 38 άτομα, τα οποία έως το τέλος του 2020 αναμένεται να αυξηθούν σε 42.

Έχοντας εξωστρεφή προσανατολισμό, άνοιξε τον Σεπτέμβριο γραφείο στην Κύπρο από το οποίο εξυπηρετούνται οι ανάγκες εταιρειών σε Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βέβαια στην Κύπρο, στην οποία ήδη έχουν υλοποιηθεί 10 έργα για 7 πελάτες. Επόμενος στόχος είναι το άνοιγμα της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η BEWISE έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων 24 έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, 3 στο εξωτερικό και συνολικά 35 έργα cybersecurity, ενώ το 85% των πελατών της εμπιστεύονται τις υποδομές τους σε Cloud και IT Infrastructure. Παράλληλα έχει λάβει διακρίσεις ως Gold Microsoft Partnership σε Data Analytics & Data Center, Cisco Premier Partner και Cisco Advanced Collaboration Architecture Specialization.

«Ως εταιρεία επικεντρωνόμαστε στο κομμάτι του Digital transformation προσφέροντας προϊόντα πληροφορικής που βοηθούν τις εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους. Έχουμε επενδύσει πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό, στους μηχανικούς μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της BEWISE, Μενέλαος Μακρυγιάννης.

Αναφερόμενος στο μοντέλο τηλεργασίας που υιοθετούν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, ο κ. Μακρυγιάννης τόνισε πως ένας παράγοντας που έχει παίξει ρόλο στη γρηγορότερη εφαρμογή του είναι ο κορωνοϊός.

Προκειμένου οι εταιρείες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, διασφαλίζοντας την υγεία των εργαζομένων τους, το τελευταίο διάστημα απευθύνονται στην BEWISE, έτσι ώστε, μέσω την υπηρεσιών της, να μπορούν οι υπάλληλοι να εργάζονται εξ αποστάσεως και να είναι εξίσου αποτελεσματικοί.

«Μόλις προχθές κλείσαμε δύο σημαντικές συνεργασίες με εταιρείες που ζητούν να λειτουργούν απομακρυσμένα χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν οι υπάλληλοι στο γραφείο τους. Είναι μια ανάγκη η οποία εντάθηκε λόγω κορωνοϊού και εμείς τους δίνουμε τη δυνατότητα να εργάζονται έχοντας πρόσβαση σε όλα τα εταιρικά δεδομένα από το κινητό τους από όπου και αν βρίσκονται. Παράλληλα μπορούν να γίνονται meetings με πολλά μέλη μαζί, όχι μόνο ενδοεταιρικά, αλλά και με πελάτες» επισημαίνει.

Όσο για την παράδοση του έργου διαβεβαιώνει ότι γίνεται άμεσα με μέγιστο χρόνο παράδοσης τις δύο εβδομάδες. Εκτός όμως από τις εταιρείες, συζητήσεις διεξάγονται και με ιδιωτικά σχολεία τα οποία κάνουν focus στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως. «Το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού θα οδηγήσει στο χάσιμο πολύτιμων ωρών διδασκαλίας και σκοπός είναι τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα από το σπίτι μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εκπαιδευτεί ο δάσκαλος» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μακρυγιάννης.

Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι οργανισμοί, εκτός από την παράμετρο της τηλεργασίας, αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να βάλουν στην εξίσωση και τον παράγοντα της κυβερνοασφάλειας. Όπως λέει ο κ. Μακρυγιάννης οι μεγαλύτερου μεγέθους εταιρείες δίνουν το παράδειγμα και οι υπόλοιπες ακολουθούν με ταχύτερο ρυθμό, συγκριτικά με το παρελθόν. Να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των μηχανικών που εργάζονται στην BEWISE είναι προπονητές της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν η διοίκηση της BEWISE εξετάζει το σενάριο εισόδου στρατηγικού επενδυτή, ο Μενέλαος Μακρυγιάννης απάντησε πως για την ώρα έχουν επιλέξει να μεγαλώνουν οργανικά και πως θα συνεχίσουν έτσι μέχρι να νιώσουν ότι έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή για να εξετάσουν σοβαρά το σενάριο εξαγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα