13 κρυμμένοι προορισμοί για να επισκεφθείτε το 2024

23:30 16/8/2024 - Πηγή: InStyle

Πού πηγαίνουν οι έμπειροι ταξιδιώτες για να ξεφύγουν από τα πλήθη και να γνωρίσουν την πραγματική τοπική κουλτούρα; To Travel&Leisure ζήτησε από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς σύμβουλους όλου του κόσμου να αποκαλύψουν τους αγαπημένους τους κρυμμένους προορισμούς. Μέρη που βρίσκονται μακριά από την πεπατημένη και ξεχειλίζουν από γοητεία. Αυτή είναι η λίστα:

Σαρδηνία, Ιταλία

Σαρδηνία. Γνωστή ως «μαργαριτάρι της Μεσογείου». Λόγω της στρατηγικής της θέσης, η Σαρδηνία κατακτήθηκε από πολλούς πολιτισμούς ανά τους αιώνες, αφήνοντας πίσω της ίχνη τέχνης και πολιτισμού που εξακολουθούν να

εμπλουτίζουν την περιοχή με τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιστορικά ορόσημα και τις ζωντανές παραδόσεις της. Η Σαρδηνία γοητεύει τους επισκέπτες με την εξαιρετική κουζίνα της, τα υψηλής ποιότητας κρασιά της και τις γνήσιες παραδόσεις της.

Credit: sardiniaguide/instagram

Χονγκ Κονγκ

Ήταν κάτω από τα ταξιδιωτικά ραντάρ για αρκετά χρόνια, αλλά η πόλη συνεχίζει να εντυπωσιάζει με νέα σημαντικά μουσεία και εξαιρετικά ξενοδοχεία που έχουν λογική αξία σε σύγκριση με τα περισσότερα στην Ευρώπη.

Άγαλμα Μεγάλου Βούδα. Credit: hongkong.explore/instagram/instagram

Πολωνία

Τα ταξίδια προς την Πολωνία μειώθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά επανήλθαν δυναμικά. Υπάρχει τόση ιστορία για να αποκαλύψετε. Η γοητεία εδώ προέρχεται από τους ντόπιους ανθρώπους που είναι ζεστοί και φιλόξενοι, επιτρέποντας μια σειρά από προσωπικές εμπειρίες που μπορούμε να δημιουργήσουμε … όπως η συνάντηση με τοπικούς καλλιτέχνες ή μια εμπειρία μαγειρικής στο σπίτι. Επίσης, δεν είναι στο ευρώ, οπότε εξακολουθεί να αποτελεί μια οικονομική επιλογή.

Credit: poland.explore/instagram

Πελοπόννησος, Ελλάδα

Αυτή η χερσόνησος στη νοτιοδυτική περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας συχνά παραβλέπεται από τους ταξιδιώτες που αναζητούν τις ιδανικές διακοπές στην Ελλάδα. Ωστόσο, η Πελοπόννησος προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, τις απόλυτες εμπειρίες από το αγρόκτημα στο τραπέζι και κορυφαία ακίνητα. Τα πολυτελή ξενοδοχεία περιλαμβάνουν το Mandarin Oriental, το Amanzoe, το W και το Romanos. Ένα Banyan Tree ανοίγει το 2025. Η Πελοπόννησος διαθέτει επίσης μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα.

Μονεμβασιά. Credit: peloponnese_gr/instagram

Μαδαγασκάρη

Η Μαδαγασκάρη παραμένει ένα μικρό μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Στη Μαδαγασκάρη μπορείς να ψάξεις για λεμούριους, να ψαρέψεις με αναπνευστήρα στα μικρότερα νησιά Nosy Be και να παρατηρήσεις φάλαινες από το Ile Sainte Marie. Επίσης, να αγκαλιάσεις πολλά πανύψηλα, αρχαία δέντρα μπαομπάμπ- έχουν ιδιαίτερη θέση στον πολιτισμό του νησιού. Σήμερα, οι γενικές βελτιώσεις στα πρότυπα των καταλυμάτων προσθέτουν έναν βαθμό άνεσης σε κάθε περιπέτεια εκτός της πεπατημένης, ενώ όσοι αναζητούν την πολυτέλεια ενός έρημου νησιού παγκόσμιας κλάσης δεν θα απογοητευτούν.

Λίμνη Tritriva: O μύθος λέει ότι τα νερά της αλλάζουν χρώμα, ανάλογα με τις διαθέσεις του ουρανού. Credit: my_madagascar/instagram

Λίμνη Kariba, Ζιμπάμπουε

Η λίμνη Kariba στη βόρεια Ζιμπάμπουε προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως ψάρεμα και παρατήρηση θηραμάτων. Βρίσκεται επίσης κοντά στο Εθνικό Πάρκο Matusadona, όπου μπορείτε να ζήσετε συναρπαστικούς περιπάτους στους θάμνους και κυνηγετικές διαδρομές. Το Bumi Hills, που ανήκει στην African Bush Camps, ξεκίνησε πρόσφατα ένα sleepout στη λίμνη Kariba, αν μείνετε τουλάχιστον τρεις νύχτες.

Credit: #lakekaribazimbabwe/instagram

Losinj, Κροατία

Το Losinj, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο στη βόρεια Αδριατική, αποκαλείται «νησί της ζωτικότητας». Προστατεύεται από την Ιταλία από τη μία πλευρά και από τις κροατικές ακτές από την άλλη. Οι έμποροι σταματούσαν εδώ για ένα ασφαλές καταφύγιο για να ξεκουραστούν, να εμπορευτούν και να ανεφοδιαστούν. Και με το ιδανικό κλίμα του, περισσότερα από 1.000 φυτά και μια σειρά από φαρμακευτικά βότανα μπορούν να αναπτυχθούν εδώ. Είναι αντιπροσωπευτικό του πώς η ευεξία μπορεί να καλύψει ένα ολόκληρο νησί.

Credit: #losinjcroatia/instagram

Εθνικό Πάρκο Mgahinga Gorilla, Ουγκάντα

Στα νοτιοδυτικά της Ουγκάντα, το μικροσκοπικό Εθνικό Πάρκο Mgahinga Gorilla φιλοξενεί μία μόνο ομάδα ορεινών γοριλών: την οικογένεια Nyakagezi. Μια επίσκεψη στο Mgahinga, στην πλευρά της Ουγκάντας των ηφαιστείων Virunga, θα σας δώσει μια μοναδική εικόνα του κόσμου των απειλούμενων με εξαφάνιση ορεινών γοριλών, των ενδιαιτημάτων τους και των κοινοτήτων που ζουν εκεί κοντά. Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία σε ένα ηφαίστειο, να δείτε τη σπάνια χρυσή μαϊμού και να μοιραστείτε τον αρχαίο πολιτισμό των Batwa, ενός από τους παλαιότερους κατοίκους των τροπικών δασών της κεντρικής Αφρικής, στο χωριό Gahinga Batwa.

Credit: mgahingagorillapark/instagram

Khajuraho, Ινδία

Το Khajuraho, μια μικρή πόλη στη μέση της Ινδίας, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τους εξαίσια σκαλισμένους ναούς της, που αναγνωρίστηκαν από την UNESCO στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Βρίσκεται επίσης κοντά στο Εθνικό Πάρκο Panna, όπου μπορείτε να κάνετε σαφάρι με τίγρεις.

Credit: khajurahoindia/instagram

Οροπέδιο Ennedi, Τσαντ

Το οροπέδιο Ennedi, που εκτείνεται στις περιοχές Σαχέλ και Σαχάρα του Τσαντ, προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα απομακρυσμένο ταξίδι σε ένα ερημικό τοπίο με αρχαίες βραχογραφίες που χρονολογούνται πάνω από 8.000 χρόνια πριν, κορυφές από ψαμμίτη, λαβύρινθους βράχων και κρυφές κοιλάδες όπου οι νομάδες της ερήμου των λαών Tubu, Zaghawa και Bedeyat έφερναν τις καμήλες τους για νερό εδώ και αιώνες. Στο Τσαντ, είναι προνόμιο να βλέπεις μια μαγευτική και όμορφη έρημο, και μάλιστα σε τέτοια κλίμακα.

Credit: #ennediplateau/instagram

Απουλία, Ιταλία

Η Απουλία περιβάλλεται από πανέμορφες παραλίες, θαλάσσιες καμάρες, γκρεμούς και σπήλαια, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το ραντάρ των περισσότερων τουριστών. Εδώ έχουν τραβηχτεί τόσες πολλές εικόνες της Ιταλίας που αξίζουν στο Instagram. Υπάρχουν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που πρέπει να δείτε, όπως τα trulli του Alberobello και οι σπηλαιώδεις κατοικίες στη Matera, μερικές από τις οποίες στεγάζουν τώρα ξενοδοχεία.

Credit: #pugliaitaly/instagram

Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι μια νησιωτική χώρα που έχει πολλά να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο οι γείτονές του, διαθέτει μια εξαιρετική σκηνή φαγητού και τα αγγλικά είναι ευρέως ομιλούμενα. Το Μπαχρέιν διαθέτει επίσης ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης και όμορφες παραλίες, ενώ είναι ασφαλές και εύκολο στη μετακίνηση.

Credit: tourismbh/instagram

Southwest Wilderness, Τασμανία

Η νοτιοδυτική άγρια φύση της Τασμανίας είναι μια παρθένα περιοχή που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μόλις πρόσφατα έγινε προσβάσιμη στους επισκέπτες. Το 2023, με την εισαγωγή του Odalisque III, μιας πολυτελούς κρουαζιέρας σε στυλ εκστρατείας, άρχισε να παρέχεται στους επισκέπτες μια προνομιακή ευκαιρία να εξερευνήσουν μαγευτικά τοπία που κόβουν την ανάσα. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να απολαύσουν εξατομικευμένες περιηγήσεις – συμπεριλαμβανομένων μερικών εκπληκτικών πεζοποριών και εντοπισμού άγριας ζωής – άνετα καταλύματα και υπέροχα φαγητά και κρασιά της Τασμανίας.

Credit: #southwestwildernesstour/instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα